První reakce na Venoma? Nechtěná komedie a Tom Hardy hrající si na Johnnyho Deppa

První reakce na Venoma? Nechtěná komedie a Tom Hardy hrající si na Johnnyho Deppa
Venom | Sony
Dlouho to dokonce vypadalo, že z Venoma bude eRko, ale v Sony nakonec vyměkli a film vypouští jako PG-13, tedy mládeži přístupný. Což by samozřejmě nutně nemuselo vadit. Temný rytíř názorně ukázal, že i s takovou přístupností jde natočit dospělý a hodně nekompromisní film.
Jaké jsou nejlepší komiksové filmy všech dob? Mají akci, drama, humor a Toma Hankse
Téma16. 11. 2017
Jaké jsou nejlepší komiksové filmy všech dob? Mají akci, drama, humor a Toma Hankse
Jenže to nakonec nebude případ Venoma. On totiž podle všeho temný není. Vůbec. První reakce mluví o tom, že je to hlavně legrace. Často nechtěná, ale legrace. Obal se sice snaží tvářit temně (víte jak, hodně se točilo v noci), ale herecký výkon Toma Hardyho je v podstatě ryzí komedie, kdy padlo například "v podstatě remakuje Carreyho výkon v Lhář, lhář" nebo "je jako Johnny Depp v prvních Pirátech z Karibiku". Dějově se tenhle film už víc prý nemohl zaseknout v čase, přičemž se často v rámci celkového pojetí zmiňují nechvalně proslulé splácaniny Daredevil (2003) nebo Catwoman (2004). A vedlejší postavy nemohou být zanedbatelnější. ALE, navzdory vlažným známkám (30% na Rottentomatoes) současně platí, že film rozhodně nenudí. Asi podobně, jako nenudil například první Ghost Rider (který také v rámci přirovnání padá).
Venom startuje již tento týden v kinech po celém světě. Dřívější spekulace mluvily o tom, že by mohl otevřít v amerických kinech za 50 až 60 milionů a slušně zabodovat i na ostatních trzích. Podobné ohlasy by mu ale mohly, stejně jako Lize spravedlnosti, zlomit vaz. Po víkendu budeme vědět víc.
Tom Hardy
Venom