Nový král filmových zabijáků? Hororová řádová sestra!

Nový král filmových zabijáků? Hororová řádová sestra!
Sestra | New Line Cinema
Film odstartoval za 53,5 milionů v Americe a k tomu přidal 77,5 milionů ze zahraničí, což ze Sestry dělá (minimálně v rámci startu) nejúspěšnější film série. Celkem si vesmír V zajetí démonů, který momentálně čítá pět filmů, přišel v tržbách na 1,3 miliardy. Vzhledem k tomu, že se bavíme o eRkové zábavě, lépe si v rámci celkových tržeb vedly v historii jen tři série - Pařby (1,4 miliardy), Deadpool (1,5 miliardy) a Matrix (1,6 miliardy). A také jde mimochodem o obrovský úspěch pro Warnery, kteří se již čtvrtý víkend drží na vrchních příčkách US žebříčku, což se studio nepovedlo dobrých 25 let.
Sestra si s natolik výrazným startem přirozeně urvala první pozici. Leč na druhém místě, tak - pokud mluvíme o penězích - se hodně z dálky dívá druhý nováček a to revenge akčňák Peppermint. Vlna 96 hodin pořád nepolevuje a tentokrát si zkouší vestu Liama Neesona Jennifer Garner, mstící se za smrt manžela a dcery. 13% na Rottentomatoes naznačuje, že tu žádná klasika nevznikla, což je obrovská škoda, protože na režijní stoličce sedí právě Pierre Morel, který to s Neesonem celé odstartoval. ALE je třeba dodat, že podobné eRkové příběhy obvykle nechávají americkou kritiku chladnou a v Evropě je přijímáme ve známkách podstatně kladněji. Start za 13 milionů dolarů nikoho nevytrhne, ale film stál pouhých 25, takže se bez problémů zaplatí.
Do TOP10 už se žádný nováček nepodíval, rozhodně ale stojí za zmínku dva hity minulých týdnů a to MEG: Monstrum z hlubin a Mission: Impossible . MEG je po pěti týdnech na velmi dobré čtvrté pozici a film dělí pouhých 8 milionů dolarů od půl miliardy celosvětově. Jason Statham má konečně pořádný vlastní hit. A poslední mise Toma Cruise? Okupuje po sedmi týdnech šesté místo a s nasazením do Číny se v rámci mezinárodních tržeb vyhoupla na 726 milionů, což je rekord série. Rozhodně zasloužený!
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
novy-kral-filmovych-zabijaku-hororova-radova-sestra
Jason Statham