Filmový Predátor je konečně zpátky! Slupne malou čarodějnici a "fakujícího" herce jako malinu?

Filmový Predátor je konečně zpátky! Slupne malou čarodějnici a "fakujícího" herce jako malinu?
Predátor: Evoluce | CinemArt
PREDÁTOR: EVOLUCE (režie: Shane Black)
Predátor: Evoluce
Režisér, herec a scenárista Shane Black se honosí kultovním postavením. Řada jeho scénářů u fanoušků zlidověla (první dva filmy série Smrtonosná zbraň, Poslední skaut), navíc to před pár lety u diváků vyhrál též coby režisér (Iron Man 3, Správní chlapi). Nejnověji si Black troufl na nového Predátora s podtitulem Evoluce, který má navázat na klasiky z přelomu 80. a 90. let.
Oč v Evoluci půjde? Predátoři se znovu vrací na Zem, aby lovili a zabíjeli. A jsou o poznání silnější a chytřejší. Před zkázou bude tentokrát lidstvo chránit parta bývalých a naprosto šílených vojáků spolu s evoluční bioložkou. Podaří se jim zabránit vyhubení lidského živočišného druhu?
Predátor: Evoluce
Predátor: Evoluce | 20th Century Fox
Původní Predátor (1987) je obrovským kultem se vším, co k němu patří. Sjížděli jsme ho na přehrávaných videokazetách s dabingem a béčkovým obrazem. Recenzenti a diváci tedy pochopitelně budou zvědavi, zda kouzlo původního sci-fi hororu bude stále přítomno. Je pochopitelné, že Black nemohl novinku natočit jako čistou fanouškovskou retro poctu originálu. Studio chce do kin logicky dostat "mladou krev", tudíž dle řady recenzentů Black částečně rezignoval na propojení s původními filmy série a servíruje solidně šlapající akční sekvence. Jeden to bude brát jako zradu (nostalgik), jiný se od toho odpoutá a přijme Predátora: Evoluci jako akční sci-fi horor druhé dekády 21. století.

SPOLU TO DÁME (režie: Marc Rothemund)
Spolu to dáme
Elyas M'Barek si zajistil velmi solidní diváckou základnu nejen v Německu díky komediální sérii Fakjů pane učiteli. Po třech filmech ho nově můžete vidět v hořkosladkém dramatu Spolu to dáme, kde se coby věčně ztracený muž ujímá odpovědné role - dělá společníka Davidovi (Philip Schwarz), který trpí smrtelným onemocněním srdce. Rozdílná dvojice si postupem času padne do noty a začne hrát hru na přání, která je třeba splnit. Dřív, než by mohlo být pozdě.
Nakloní si M'Barek diváky i ve vážnější roli odkazující na francouzský hit Nedotknutelní (2011)?

MALÁ ČARODĚJNICE (režie: Mike Schaerer)
Malá čarodějnice
Kdo by neznal večerníček Malá čarodějnice od Zdeňka Smetany. Bez zajímavosti není, že za literární předlohou stál liberecký rodák Otfried Preußler a podle jeho předlohy nyní vznikl německo-švýcarský celovečerní film o mladé čarodějnici (starší než ve večerníčku) a moudrém havranovi.
Malá čarodějnice
Malá čarodějnice | Claussen + Putz Filmproduktion
Oč jde v hrané verzi Malé čarodějnice? "Jen" několik set let maldá čarodějnice (Karoline Herfurth) chce vyrazit na slavný sabat. Její společník, moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale ona ho neposlouchá. Nakonec je na sněmu prozrazena a do roka ase musí stát dobrou čarodějkou, což obnáší naučit se několik tisíc kouzel. Rok je na to zatraceně krátká doba, ale během toho se stane tolik zapeklitých situací, že by to vydalo hned na několik filmů.

Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.
Poznáte nejlepší filmy roku 2017?