Společnost Disney oficiálním otesánkem: Po Marvelu a Lucasfilm kupuje 20th Century Fox

Společnost Disney oficiálním otesánkem: Po Marvelu a Lucasfilm kupuje 20th Century Fox
Vy maniaci! Vy jste to přece udělali! | Twentieth Century Fox
Co z toho konkrétně vzejde, to se dozvíme v následujících týdnech. Jedno je ale jisté. Marvel, který také pod Disneyho spadá, konečně dostane zpátky některé klíčové postavy, na něž měli Foxové práva. Jmenovitě Deadpool, Fantastická čtyřka, série X-Men a tedy i Wolverine (je ohromná škoda, že k tomuhle kroku došlo až ve chvíli, kdy od role odstoupil Hugh Jackman). 
Pod Disneyho také přechází práva na mnohé slavné filmové značky (Smrtonosná past, Vetřelec, PredátorDoba ledováAvatar, Planeta opic) a je otázkou, jak s nimi společnost naloží. Součástí obchodu je i seriálové akvizice, kde za všechny hity jmenujme klasický seriál Simpsonovi.
Současně je třeba jedním dechem dodat, že ještě nějakou dobu propojení nepocítíme. Bude trvat minimálně rok (možná déle), než strany vše potřebné doladí a o nějaké to zdržení se bezpochyby postará antimonopolního úřadu, protože podobný obchod udělá s Disneyho bezkonkurenčního giganta.
Podle dohody společnost před akvizicí oddělí do samostatné firmy zpravodajské sítě a stanice Fox Broadcasting, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 a Big Ten Network, které nebudou součástí dohody. Disney převezme také nemalý dluh společnosti 13,7 miliardy USD.
Bruce Willis
Vetřelec