25. týden-kinopremiéry: Dnu nezávislosti se postaví dvojice z videohry a svérázní dovolenkáři

25. týden-kinopremiéry: Dnu nezávislosti se postaví dvojice z videohry a svérázní dovolenkáři
Den nezávislosti: Nový útok
Tenhle německý autor prostě žije katastrofickými vizemi. Od uvedení Dnu nezávislosti (1996) je novinka Rolanda Emmericha šestým filmem z žánrového ranku, které německý režisér, scenárista a producent natočil.
Den nezávislosti: Nový útok
I v aktuálním Dnu nezávislosti: Novém útoku dojde na konfrontaci s cizí formou života. Plavidla nepředstavitelných rozměrů, ničivé vlny, před kterými opravdu, ale opravdu neutečete, nový hrdina Liam Hemsworth a technologický pokrok. A poněkud rozpačité narážky na devadesátá léta a s tím související humor v dialozích. Tak bych ve zkratce představil nový dvojhodinový akční biják se sci-fi prvky.
Den nezávislosti: Nový útok
Den nezávislosti: Nový útok
Na RottenTomatoes dávají průměrnou známku 52%, čeští recenzenti míří v hodnocení výš, ke známce 72%. Faktem zůstává, že čím víc je v kursu retro reminiscence na předchozí dekády akčních filmů. Slyší na něj česká kritika. A co tuzemský divák? Dozvíte se v pondělí v komentovaném žebříčku CZ tržeb.
Ratchet a Clank: Strážci Galaxie
Možná, že jste u téhle konzolové pecky strávili dny a noci. A světe div se, Ratchet a Clank míří do kin. Ratchet a Clank: Strážci galaxie "vypráví příběh nesourodé dvojice přátel, která se snaží zabránit zlému mimozemšťanovi Drekovi ve zničení všech planet v Galaxii Solana. Když narazí na nabezpečnou zbraň schopnou ničit celé planety, musí spojit síly se skupinou hrdinů zvanou Galactic Rangers, aby společně galaxii zachránili. Během své cesty se naučí mnoho věcí o hrdinství, přátelství a důležitosti vlastního já." Další herní adaptace v kinech. Trailer špatně nevypadal, otázkou nicméně zůstává, komu je film určen? Dětem a teenagerům? Nostalgikům? A nebo šlo o "vedlejší produkt" vzniku nové verze stejnojmenné počítačové hry a film je jejím promem? České recenze ještě nevyšly, RottenTomatoes dávají slabých 17%.
Philippe Lacheau, Tarek Boudali
Série Fakjů pane učiteli fungovala (minimálně z komerčního hlediska) znamenitě. A proč si nedat něco na podobný způsob od Francouzů, kteří natočili dobrodružnou komedii v Brazílii, kde se parta mladíků a mladic musí postarat o stařenku na elektrickém křesle. Samozřejmě se ztratí a z dovolené plné vodních radovánek a milostných dobrodružství se stane ujetá detektivka. S jakým koncem? Dozvíte se v kinech. Léto All Exclusive. Doslova a do písmene. A nezapomeňte se podívat na trailer. Co se kamerového snímání týče, je tahle komedie poměrně vynalézavá a netradiční.
Léto All Exclusive
Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.