CZ tržby: Kina ovládly Pixely

CZ tržby: Kina ovládly Pixely
Adam Sandler
Pixelům na prvenství stačilo zaútočit na 54 kin, v rámci kterých snímek zhlédlo 23.855 diváků. Tržby dosáhly 3.59 milionů korun. Kvalit třebas takového Raubíře Ralfa (2012) Pixely ani zdaleka nedosahují, recenzenti jsou poměrně zklamaní, ale promo a téma nenáročné letní zábavy zafungovalo. Například v USA ale komerční potenciál filmu skomírá: za necelé 4 týdny od nasazení snímek s rozpočtem 88 milionů dolarů utržil pouhých 64. To se vážně nepovedlo.
V hlavě
Druhá příčka patří o poznání zdařilejší podívané, animovanému snímku studií Disney/Pixar V hlavě. Příběh o holčičce, která se spolu s rodiči stěhuje a musí řešit řadu emočně náročných situací, se poprvé od uvedení ocitl na druhém místě žebříčku. Do 69 kin se na chytrý, zajímavý a zábavný animák vydalo 18.149 diváků. Za lístky zaplatili 2.38 milionu korun. V USA je film o trochu úspěšnější než žlutý fenomén Mimoni (2015), ale u nás na malá rozpustilá stvoření "emo" postavičku snímku V hlavě nemají. A mít nebudou.
Fantastická čtyřka
Fantastická čtyřka
Víkendové tržby potvrzují jednu pravdu, která nepotěší filmové recenzenty; ač je snímek sebehůř hodnocený, reklama a "světovost" ho dokáže zachránit. Ano, bavím se o Fantastické čtyřce, nejnovější adaptaci kultovního marvelovského komiksu. Recenze s podprůměrnou známkou 41 procent neodradily 12.380 diváků od návštěvy kina. Za vstupenky v pokladnách nechali 1.63 milionu korun. Zdá se, že na pokračování nedojde, neboť v USA snímek za dva víkendy utržil jen 42 milionů dolarů. Výše rozpočtu není známa, ale dá se usuzovat, že nešlo o vůbec malou sumu. Podle tohoto webu údajně 175 milionů dolarů!
Mimoni
Mimoni
Osmý víkend od nasazení do českých kin patří Mimoňům aktuální čtvrtá příčka žebříčku Top 20. Komerčně nejúspěšnější film, uvedený letos do tuzemských kin, zhlédlo o tomto víkendu 11.681 diváků. Za vstupenky zaplatili 1.53 milionu korun. Celková čísla budí respekt: přes 674 tisíc diváků, tržby přes 92 milionů. Pro srovnání - ceněný a úspěšný animák V hlavě vidělo za poloviční dobu v českých kinech "pouhých" 148 tisíc diváků. Tržby nové pixarovky činí 20 milionů... Mimoni jsou prostě fenomén, který jeho tvůrci umí prodat.
Tom Cruise, Rebecca Ferguson
Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)
Pátá Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) svými tržbami ještě pokořila hranici 1 milionu korun. Na snímek přišlo 9.611 diváků, který za špionážní akční snímek utratili 1.4 milionu korun. Za necelé tři týdny od nasazení zhlédlo kaskadérské kousky Toma Cruise necelých 66 tisíc návštěvníků kin. Tržby dosáhly 9 milionů korun. Ani tato čísla neodpovídají kvalitám filmu.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.