František Fuka

František Fuka

Autor

Články autora

  1. Recenze: Rango
    Recenze7. 3. 2011
    Recenze: Rango

    Domácí chameleon vypadne (v současnosti) z auta v americké poušti a narazí zde na "westernové" město Prach, obývané jinými malými zvířaty. Protože je náš hrdina herec-amatér, začne se vydávat za kovboje jménem Rango. Vesničané mu to uvěří a doufají, že jim pomůže získat pro Prach vodu a postavit se desperádům.

  2. Recenze: Správci osudu
    Recenze4. 3. 2011
    Recenze: Správci osudu

    David Norris (Matt Damon) je politik, který v den rozhodujících voleb náhodou potká sympatickou dívku Elise (Emily Bluntová) a osudově se do ní zamiluje, aniž by si stihl vzít její adresu nebo telefon.

  3. Recenze: Lepší svět
    Recenze26. 2. 2011
    Recenze: Lepší svět

    Dánsko. Dva malí kluci, kteří jsou šikanováni ve škole a rozhodnou se "vzít spravedlnost do svých rukou". Zmlátí šikanujícího parchanta pumpičkou, vyhrožují mu nožem a pak se rozhodnou jít ještě o dost dál, což vyústí v tragédii, která poznamená obě jejich rodiny.

  4. Recenze: Gnomeo a Julie
    Recenze18. 2. 2011
    Recenze: Gnomeo a Julie

    Ve Stratfordu nad Avonou (současném) vedle sebe stojí dva domy. Jeden má na zahrádce červené trpaslíky, druhý modré trpaslícky. Modří s červenými se nenávidí. Jeden z modrých se jmenuje "Gnomeo", jedna z červených "Julie". A dál už je to asi jasné, že...

  5. Recenze: Londýnský gangster
    Recenze14. 2. 2011
    Recenze: Londýnský gangster

    Colin Farrell je zločinec, propuštěný z vězení, který se snaží poctivě živit jako bodyguard superhvězdy (Keira Knightleyová). Bohužel se ale jeho život zkomplikuje. Nejdřív ho supergangster Ray Winstone nutí ke spolupráci, pak se dokonce postaví proti němu...

  6. Recenze: Černá labuť
    Recenze9. 2. 2011
    Recenze: Černá labuť

    Nina Sayersová (Natalie Portmanová) je baletka, která dostane šanci tančit hlavní roli v Labutím jezeře. Což obnáší jak roli naivní nevinné bílé labutě, tak roli vášnivé démonické černé labutě. Poněkud naivní a nedospělá Nina nemá problém s bílou labutí, ale podle baletního mistra Thomase Leroye (Vincent Cassel) v sobě nemá dostatek vášně na černou labuť.

  7. Recenze: Biutiful
    Recenze4. 2. 2011
    Recenze: Biutiful

    Javier Bardem hraje chudého recidivistu, který umírá na zákeřnou chorobu a snaží se dát si během zbývajících týdnů do pořádku život sebe a především svých dvou malých dětí.

  8. Recenze: Méďa Béďa
    Recenze1. 2. 2011
    Recenze: Méďa Béďa

    V parku Jellystone žije malý medvěd a velký medvěd. Oba mluví. Strážce Smith je na ně naštvaný, ale když hrozí uzavření parku, hodí se mu jejich pomoc...

  9. Recenze: 127 hodin
    Recenze30. 1. 2011
    Recenze: 127 hodin

    Aron Ralston (James Franco) je tak trochu floutek, který má rád extrémní sporty. A tak jednoho dne vyrazí do pouště (americké), aby zde jezdil na kole (což je zakázáno), lezl průrvami, skákal do podzemních jezírek a tak podobně.

  10. Recenze: Řetězová zpráva
    Recenze26. 1. 2011
    Recenze: Řetězová zpráva

    Student dostane "řetězový dopis", což je takový ten mail s textem "Pokud toto nepošleš pěti dalším, zemřeš hroznou smrtí". Ten začne kolovat, a pokud ho někdo nerozešle pěti dalším, zemře hroznou smrtí - tzn. přijde takový veliký potetovaný ožehnutý chlap s maskou a nějak krvavě ho sejme, většinou za použití řetězů!

  11. Recenze: Zelený sršeň
    Recenze15. 1. 2011
    Recenze: Zelený sršeň

    Britt Reid (Seth Rogen) je nechopný playboyský synek novinářského magnáta. Když tatínek nečekaně zemře, Britt nejdříve neví co se životem, ale pak zmoudří a vezme do svých rukou nejen noviny, ale také spravedlnost: S bývalým otcovým sluhou Katóem (který je také šíleným a geniálním vynálezcem) vyráží do ulic jako "Zelený sršeň" - zdánlivý padouch, který ve skutečnosti bojuje ve službách dobra.

  12. Recenze: Hon na čarodějnice
    Recenze14. 1. 2011
    Recenze: Hon na čarodějnice

    Nicolas Cage a Ron Perlman (stárnoucí a kulatící se) jsou dva rytíři z křižáckých výprav, kteří dezertují (protože se jim najednou přestane líbit kuchání pohanů), jsou polapeni (už zpět v Evropě) a za trest musejí eskortovat vůz s domnělou čarodějnicí napříč nebezpečnou krajinou, do dalekého kláštera, kde existuje jediná kopie svaté knihy, jejíž recitace může čarodějku detekovat / zničit.

  13. Recenze: Nějak se to komplikuje
    Recenze19. 1. 2010
    Recenze: Nějak se to komplikuje

    Jane (Meryl Streepová) už není nejmladší. Má tři velké děti a před devíti lety se rozvedla s Jakem. Jake (Alec Baldwin) má novou mladou ženu, se kterou si moc nerozumí. Jednoho dne se víceméně náhodou Jane s Jakem sejdou v hotelu a skončí spolu v posteli.

  14. Recenze: Čtvrtý druh
    Recenze18. 1. 2010
    Recenze: Čtvrtý druh

    V roce 2000 došlo v městečku Nome na Aljašce k nevysvětlitelným dramatickým událostem, pravděpodobně souvisejícím s mimozemskou aktivitou. Až nyní můžete spatřit odtajněné materiály a jejich rekonstrukci v tomto filmu!