František Fuka

František Fuka

Autor

Články autora

  1. Recenze: Zneužívaný
    Recenze27. 9. 2011
    Recenze: Zneužívaný

    Než začnu recenzovat "Nejdrsnější dokument roku 2011" (což je nápis na plakátu filmu Zneužívaný, nikoliv můj nápad), zastavme se u několik věcí, o kterých NEBUDU PSÁT.

  2. Recenze: Alois Nebel (II)
    Recenze22. 9. 2011
    Recenze: Alois Nebel (II)

    Rok 1989. Alois Nebel (Miroslav Krobot) je výpravčí (nebo co to přesně je) na malém zapadlém nádraží. Nemá to v hlavě úplně v pořádku, protože v roce 1945 zažil cosi tragického. Do toho se připlete němý přeběhlík z Polska (Karel Roden), který to také nemá v hlavě v pořádku (a má sekyru). Stráví spolu chvíli v jednom psychiatrickém ústavu, pak je Alois propuštěn a vydává se zcela na blind do Prahy na Hlavní nádraží (aniž by zde někoho znal). A pak zpátky...

  3. Recenze: Viditelný svět
    Recenze19. 8. 2011
    Recenze: Viditelný svět

    Ivan Trojan hraje českého leteckého dispečera, žijícího delší dobu na slovenském sídlišti. Nemá to v hlavě úplně v pořádku a jednoho dne ho posedne pohledná slovenka, žijící se svou rodinou v protějším paneláku. Rozhodne se, že pomůže zničit její současný vztah a získá ji.

  4. Recenze: Barbar Conan
    Recenze18. 8. 2011
    Recenze: Barbar Conan

    Knihy o Conanovi jsem nikdy nečetl (takže nečekejte nějaké rozbory toho, jak se děj filmu odchyluje od děje knih), ale mám ve značné oblibě stejnojmenný film z 80. let, který považuji za značně nadčasové dílo téměř wagnerovského kalibru (OK, "téměř").

  5. Recenze: Obhájce
    Recenze10. 8. 2011
    Recenze: Obhájce

    Matthew McConaughey hraje právníka, který se specializuje na obhajobu méně majetných a méně nevinných klientů.

  6. Recenze: Captain America - První Avenger
    Recenze7. 8. 2011
    Recenze: Captain America - První Avenger

    Adaptace jednoho z nejstarších superhrdinských comicsů o plně americkém vojákovi se super štítem, který dá nacistům přes hubu.

  7. Recenze: Intimní past
    Recenze31. 7. 2011
    Recenze: Intimní past

    Hilary Swanková se nastěhuje do podnájmu ve velkém a podezřele laciném newyorském bytě, jehož majitelem je Jeffrey Dean Morgan (Komediant z Watchmen), který se s Hilary začne docela sbližovat, protože je sympaťák. A v bytě se dějí podezřelé věci...

  8. Recenze: Život v jednom dni
    Recenze29. 7. 2011
    Recenze: Život v jednom dni

    Unikátní dokument vznikl tak, že na výzvu YouTube tisíce lidí natočily v jeden den záběry ze svého každodenního života, poslaly je Googlu a v produkci bratrů Scottových z toho byl sestříhán celovečerní film.

  9. Recenze: Auta 2
    Recenze23. 7. 2011
    Recenze: Auta 2

    Blesk a Burák se zapletou do mezinárodního špionážního spiknutí, odehrávajícího se v zákulisí závodů v Tokiu, Francii, Itálii a Londýně. Špioni a zločinci se totiž mylně domnívají, že Burák je tajný agent...

  10. Recenze: Generace singles
    Recenze11. 7. 2011
    Recenze: Generace singles

    "Singles" jsou podle definice režisérky Jany Počtové lidé mezi 25 až 40 lety, kteří jsou zajištění, soběstační, nejsou hloupí a nemají dlouhodobého partnera.

  11. Recenze: Jmenuji se Oliver Tate
    Recenze10. 7. 2011
    Recenze: Jmenuji se Oliver Tate

    Patnáctiletý Oliver žije ve Swansea ve Walesu, někdy v 80. letech. Má problémy s rodiči a s novou holkou. Všichni jsou totiž divní. Přesněji řečeno, jinak divní, než on.

  12. Recenze: Hanna
    Recenze20. 6. 2011
    Recenze: Hanna

    Hanna (Saoirse Ronanová) je šestnáctileté děvče, které vyrůstá s otcem (Eric Bana) někde za polárním kruhem. Je cvičeno k zabíjení bez emocí. K zabíjení zvířat i lidí.

  13. Recenze: Paul
    Recenze8. 6. 2011
    Recenze: Paul

    Dva Britové (Simon Pegg, Nick Frost), fanoušci sci-fi a mimozemšťanů, si vyrazí do USA na Comic-Con a výlet po "slavných amerických ufonských památkách". A shodou okolností narazí na mimozešťana, který je na útěku před vládními agenty a potřebuje jejich pomoc.

  14. Recenze: Devínsky masaker
    Recenze1. 6. 2011
    Recenze: Devínsky masaker

    Na pokraji Bratislavy před nějakou dobou nějaký pán vystřílel asi půl tuctu lidí. To je všechno, co jsem věděl. A z tohoto filmu jsem se o moc víc nedozvěděl.

  15. Recenze: Lidice očima Františka Fuky
    Recenze29. 5. 2011
    Recenze: Lidice očima Františka Fuky

    Český velkofilm o tom, co se stalo v Lidicích a hlavně o některých lidech, kterých se to dotklo.