František Fuka

František Fuka

Autor

Články autora

  1. Recenze: Melancholia
    Recenze24. 5. 2011
    Recenze: Melancholia

    Tohle je přesně ten film, u kterého se neodvažuji vůbec psát, že "je o tom a o tom", natož pak "tvůrce tím chce říct, že..."

  2. Recenze: Piráti z Karibiku - Na vlnách podivna
    Recenze17. 5. 2011
    Recenze: Piráti z Karibiku - Na vlnách podivna

    Jack Sparrow se tentokrát vydává na výpravu za fontánou věčného mládí. Navíc ho doprovází jeho bývalá milenka (Penélope Cruzová) a Černovous (Ian McShane).

  3. Recenze: Tetro
    Recenze13. 5. 2011
    Recenze: Tetro

    Mladý Bennie (Alden Ehrenreich) cestuje do Buenos Aires, aby zde kontaktoval svého staršího bratra Angela (přezdívaného "Tetro" - Vincent Gallo), který zde už delší dobu žije a odmítá jakýkoliv kontakt s rodinou.

  4. Recenze: Voda pro slony
    Recenze11. 5. 2011
    Recenze: Voda pro slony

    Současnost. Starý polodementní muž (Hal Holbrook) se zřejmě ztratil z domova důchodců a objevuje se neznámo jak u pokladny cirkusu. Cirkusáci se ho ujímají a on začíná vyprávět o tom, co u cirkusu prožil ve 30. letech minulého století.

  5. Recenze: Cesta za horizont
    Recenze8. 5. 2011
    Recenze: Cesta za horizont

    (Z presskitu českého distributora) Jonathan Vogel (Guillaume Depardieu) by rád vrátit čas a zrušil tak nehodu, která mu způsobila ochrnutí a zničila mu život.

  6. Recenze: Medvídek Pů
    Recenze4. 5. 2011
    Recenze: Medvídek Pů

    Klasicky animovaný film o klasických dobrodružstvích oblíbeného medvěda. Disney se "vrací ke kořenům" a představuje nám několik příběhů Medvídka Pů a jeho přátel. Jsou velmi oldschoolové, z velké části inspirované přímo původní Milneovou knížkou.

  7. Recenze: Čertova nevěsta
    Recenze22. 4. 2011
    Recenze: Čertova nevěsta

    Královna (Sabina Laurinová) by chtěla dceru, proto uzavře smlouvu s ďáblem a narodí se jí princezna Štěpánka, kterou si má vzít Luciper až jí bude 18 let. Takže Štěpánka dospěje, zamiluje se do nejlepšího kamaráda, nuzného Štěpána, odnese si ji Luciper a Štěpán se ji vydává zachránit.

  8. Osmdesát dopisů očima Františka Fuky
    Recenze20. 4. 2011
    Osmdesát dopisů očima Františka Fuky

    Následuje kompletní děj filmu (a není to spoiler): Komunistické Československo. Mladý kluk se probudí. V bytě nikdo není. Sní snídani. Běží do města. V odjíždějícím autobuse uvidím svou matku. Sedne si k ní do autobusu a společně jedou do jiného města.

  9. Recenze: Zkus mě rozesmát
    Recenze14. 4. 2011
    Recenze: Zkus mě rozesmát

    Romantická komedie s Adamem Sandlerem a Jennifer Anistonovou. Přesněji řečeno, "romantická" "komedie" se Sandlerem a Anistonovou. Mám psát víc? Asi budu muset...

  10. Recenze: Odnikud někam
    Recenze14. 4. 2011
    Recenze: Odnikud někam

    Nejnovější film Sofie Coppolové je o hollywoodské superhvězdě (Stephen Dorff), která je superslavná, superbohatá a postrádá smysl života.

  11. Recenze: Rio
    Recenze11. 4. 2011
    Recenze: Rio

    Vzácný modrý papoušek Blu se vydává z USA do Ria, aby se zde spářil s poslední žijící papouščicí svého rodu a tak ho zachovali pro budoucnost. Během toho je ale oba unesou pašeráci, takže se papoušci musí zachránit jednak za pomoci ostatních ptáčků a jiných zvířátek, jednak za pomoci Bluovy milující paničky. Trable spočívají v tom, že Blu se nikdy nenaučil létat.

  12. Recenze: Láska a jiné závislosti
    Recenze10. 4. 2011
    Recenze: Láska a jiné závislosti

    Jake Gyllenhaal je proutník a balič, který se (v roce 1996) rozhodne stát prodejcem léků na podporu erekce (včetně tehdy čerstvě vynalezené Viagry). Má v tomto oboru úspěch, protože dokáže dobře ukecávat lidi. Dál balí holky a dámy, až jednoho dne sbalí Anne Hathawayovou.

  13. Recenze: Jsem číslo čtyři
    Recenze2. 4. 2011
    Recenze: Jsem číslo čtyři

    "Číslo 4" je mimozemšťan, který uprchl ze své rodné planety na Zemi a shodou okolností vypadá jako supersexy teenager. Spolu s ním uprchlo několik dalších "čísel", ale nevědí o sobě. Pronásledují je jiní (zlí) mimozemšťané, kteří je postupně zabíjejí, což z nějakého důvodu musejí dělat v číselném pořadí.

  14. Recenze: Hlavně nezávazně
    Recenze27. 3. 2011
    Recenze: Hlavně nezávazně

    Aston Kutcher a Natalie Portmanová nemají přílišnou "sociální inteligenci" (hlavně ona). Znají se mnoho let, ale až teď se spolu víceméně náhodou vyspí. A dohodnou se, že spolu budou nadále spát, protože jim to spolu sexuálně klape, ale žádné další potřeby si spolu ukájet nebudou, natož aby spolu chodili nebo se zamilovali nebo spolu snídali! Ale plán začne (pochopitelně) trochu skřípat...

  15. Recenze: Tantra
    Recenze9. 3. 2011
    Recenze: Tantra

    Dokument o české tantrické komunitě a jejím anglickém guruovi.Tento "dokument" se snaží být stoprocentně jednostranou reklamní kampaní na tantru. Jeho message je jasná: Když budete dělat tantru, budete mít lepší osobní i partnerský život.