Roman "InJo" Freiberg

Roman "InJo" Freiberg

Autor

Beroun, 1987

Již od dětství milovník všeho filmového (včetně seriálů, videoklipů apod.). Blíže mám k "chlapským" žánrům (akční, sci-fi, krimi, horor, western), primární je pro mě ale vždy celková kvalita bez ohledu na škatulky - dokážu ocenit i něžnou romanci či okrajový hardcore art, když na to přijde. ;-)

Nejoblíbenější filmy: Tenkrát na Západě, Terminátor 2: Den zůčtování, Psycho, Klub rváčů, Poslední skaut, Přelet nad kukaččím hnízdem, Titanic, Americká krása, Okno do dvora, Sedm, Osvícení, Přichází Satan, Predátor

Série: Indiana Jones, Smrtonosná zbraň/past, Pán prstenů, Vetřelec

Seriály: Simpsonovi, 24 hodin, Spartakus, Hra o trůny, Banshee, Protiúder, Expanse, Policejní odznak


Články autora

  1. U čeho si odpočinout po práci? Těchto 11 kultovních epizodických seriálů najdete (nejen) na Netflixu
    VOD16. 2. 2022
    U čeho si odpočinout po práci? Těchto 11 kultovních epizodických seriálů najdete (nejen) na Netflixu

    Máte rádi seriály, ale nejste příznivci sledování kontinuálních příběhů, které zaberou hodiny času? Pak zkuste některý z našich osvědčených tipů, jež najdete na českých streamovacích službách.

  2. Pokračování nejzvrhlejší české komedie všech dob „láká“ první upoutávkou. Jak daleko zajde nekompromisní Řezník tentokrát?
    Filmy14. 2. 2022
    Pokračování nejzvrhlejší české komedie všech dob „láká“ první upoutávkou. Jak daleko zajde nekompromisní Řezník tentokrát?

    Mysleli jste si, že úchylné šílenosti, jichž jsme byli svědky v Párty Hárd, nejdou překonat? Marty Pohl alias Řezník slibuje, že napodruhé to v Párty Hárder bude ještě o něco tvrdší.

  3. Nene! Ale ano! Oscarový filmař se postará o to, že létající talíře budou zase jednou diváky pořádně děsit
    Filmy14. 2. 2022
    Nene! Ale ano! Oscarový filmař se postará o to, že létající talíře budou zase jednou diváky pořádně děsit

    Jordan Peele, autor úspěšných hororů Uteč a My, letos dorazí se svou o poznání temnější variací Dne nezávislosti, filmem Nene. A dle první upoutávky nás čeká atmosférický nářez!

  4. Seriálový Boba Fett je dalším disneyovským fanservisem. Fanoušky Star Wars ale spíš rozděluje
    Recenze11. 2. 2022
    Seriálový Boba Fett je dalším disneyovským fanservisem. Fanoušky Star Wars ale spíš rozděluje

    Po Mandalorianovi přichází internetový kanál Disney+ s druhým hraným seriálem ze světa Star Wars. Tentokrát se vlastního příběhu dočkala populární postava známá především z původní filmové trilogie – lovec odměn Boba Fett. Výsledek je ovšem značně rozporuplný.

  5. Jurský svět: Nadvláda uchvacuje epickým trailerem, který plní sny fanoušků celé série
    Filmy10. 2. 2022
    Jurský svět: Nadvláda uchvacuje epickým trailerem, který plní sny fanoušků celé série

    Letos se konečně dočkáme velkolepého vyvrcholení dinosauří filmové ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval Steven Spielberg. Podívejte se na první trailer, který slibuje opravdu mnoho.

  6. Nová adaptace Smrti na Nilu upoutá obrazovou krásou a hvězdným obsazením. A vysvětluje, proč má Hercule Poirot tak velký knír
    Recenze10. 2. 2022
    Nová adaptace Smrti na Nilu upoutá obrazovou krásou a hvězdným obsazením. A vysvětluje, proč má Hercule Poirot tak velký knír

    Kenneth Branagh se podruhé zhostil role legendárního Hercula Poirota. Jak si uznávaný tvůrce poradil s další filmovou adaptací díla proslulé autorky detektivek Agathy Christie?

  7. Steven Spielberg obsadil Davida Lynche, aby si v jeho novém filmu zahrál jinou režisérskou legendu
    Filmy9. 2. 2022
    Steven Spielberg obsadil Davida Lynche, aby si v jeho novém filmu zahrál jinou režisérskou legendu

    Autobiografie nejslavnějšího žijícího filmového režiséra pomalu začíná nabírat konkrétní obrysy. Koho v ní ztvární mistr kinematografického surrealismu?

  8. Michael Douglas, Angelina Jolie nebo Nicolas Cage. Slavní herci a herečky, kteří se pokusili stát nástupcem Indiany Jonese před Tomem Hollandem
    Téma9. 2. 2022
    Michael Douglas, Angelina Jolie nebo Nicolas Cage. Slavní herci a herečky, kteří se pokusili stát nástupcem Indiany Jonese před Tomem Hollandem

    Do kin tento týden vstupuje očekávané akční dobrodružství Uncharted. Jednak jde o mnoho let chystanou filmovou adaptaci superúspěšné videoherní série, současně ale také o pokus představit nového hrdinu Nathana Drakea (Tom Holland), jenž by navázal na tradici legendárního filmového dobrodruha a hledače pokladů Indiany Jonese, jehož tvář je spjata s Harrisonem Fordem. Následující snímky a série se o totéž s různou měrou úspěchu pokusily v minulých dekádách.

  9. Šestá série Expanze je uspokojivým závěrem vynikající vesmírné sci-fi. Seriál by si přesto zasloužil pokračování
    Recenze7. 2. 2022
    Šestá série Expanze je uspokojivým závěrem vynikající vesmírné sci-fi. Seriál by si přesto zasloužil pokračování

    Na Prime Video můžete vidět kompletní finální řadu populární space opery Expanze. Povedlo se tvůrcům epický futuristický příběh zakončit se ctí? A jaká je šance, že se s hrdiny seriálu ještě někdy setkáme?

  10. Ryan Gosling na pražské tramvaji či Jason Momoa s beraními rohy. Netflix láká na své letošní filmové novinky
    VOD7. 2. 2022
    Ryan Gosling na pražské tramvaji či Jason Momoa s beraními rohy. Netflix láká na své letošní filmové novinky

    Netflix vydal trailer, v němž nás největší současné hollywoodské hvězdy lákají na snímky, které letos na této VOD službě vyjdou. Na co se tedy můžeme těšit?

  11. V bombastické sci-fi Moonfall už se Roland Emmerich jen recykluje. Líbit se může maximálně konspiračním teoretikům
    Recenze5. 2. 2022
    V bombastické sci-fi Moonfall už se Roland Emmerich jen recykluje. Líbit se může maximálně konspiračním teoretikům

    Roland Emmerich už poněkolikáté zkouší zničit naši krásnou planetu. Tentokrát prostřednictvím Měsíce. Stojí jeho nové katastrofické dobrodružství Moonfall za návštěvu kina?

  12. Na Novu brzy dorazí Chlap se ztrátou paměti či policejní Šéfka. Chystá se životopisná Iveta či krimi seriál o inteligentní uklízečce v podání Tatiany Dykové
    Téma4. 2. 2022
    Na Novu brzy dorazí Chlap se ztrátou paměti či policejní Šéfka. Chystá se životopisná Iveta či krimi seriál o inteligentní uklízečce v podání Tatiany Dykové

    Televize Nova brzy začne vysílat jak osvědčené seriály a pořady v čele s Dámou a králem nebo show Tvoje tvář má známý hlas, tak několik dobře vypadajících novinek. Mezi ty nejzajímavější patří skutečností inspirovaný Chlap či biografie zpěvačky Ivety Bartošové.

  13. Záporákem v dalším Rychle a zběsile bude Aquaman!
    Filmy3. 2. 2022
    Záporákem v dalším Rychle a zběsile bude Aquaman!

    Dwaynea Johnsona po boku Vina Diesela už možná nikdy neuvidíme. Do rychlé a zběsilé ságy však nyní míří jiná současná akční hvězda, která by značce mohla přivést nové fanoušky a fanynky.

  14. Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí na streamovací služby v únoru 2022
    VOD2. 2. 2022
    Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí na streamovací služby v únoru 2022

    V únoru na VOD platformy dorazí nový thriller Stevena Soderbergha, další díl kultovní hororové série Texaský masakr motorovou pilou, minisérie o ukradené pornonahrávce Pamely Anderson a nové řady mnoha oblíbených seriálů.

  15. Horor The Cursed od režiséra Anthropoidu slibuje temnou podívanou ve stylu Vlkodlaka a Čarodějnice
    Filmy31. 1. 2022
    Horor The Cursed od režiséra Anthropoidu slibuje temnou podívanou ve stylu Vlkodlaka a Čarodějnice

    Gotický horor The Cursed je novým filmem Seana Ellise. Jméno tohoto režiséra u nás zatím není příliš známé, jeho snímky Cashback a Metro Manila ale zaznamenaly velmi kladná přijetí.