Jakub "lamps" Vopelka

Jakub "lamps" Vopelka

Autor
Narozen 4. srpna 1995 v Českých Budějovicích.

Články autora

  1. Burtonův Batman ve stylu 40. let je neodolatelný!
    Filmy5. 7. 2019
    Burtonův Batman ve stylu 40. let je neodolatelný!

    Batman z roku 1989 je dnes považován za klasiku komiksového filmu. Špičkoví hollywoodští tvůrci se tehdy sešli pod vedením talentovaného Tima Burtona a spustili netopýří šílenství, které vydrželo přes léta devadesátá (bohužel) až do nového tisíciletí (bohudík). Jak by ale film vypadal, kdyby vznikl již o čtyřicet let dříve?

  2. Trailer: Rodinu v odlehlém sídle tyranizuje ohromný pavouk
    Filmy5. 7. 2019
    Trailer: Rodinu v odlehlém sídle tyranizuje ohromný pavouk

    Patříte mezi milovníky pavoučích hororů a rádi se v bezpečí svých pokojů bojíte při sledování stvůr, od kterých si v reálném životě držíte uctivý odstup? Pak vás možná zaujme upoutávka na nadcházející horor s osminohou poznávací značkou.

  3. Jeremy Renner jako Hellboy?
    Filmy4. 7. 2019
    Jeremy Renner jako Hellboy?

    Sympatického Jeremy Rennera má dnes drtivá většina diváků zapsaného coby Hawkeyeho z několika filmů v rámci Marvel Cinematic Universe (MCU). Před patnácti lety však mohl nastoupit na docela jinou komiksovou dráhu, jak v nedávném rozhovoru sám potvrdil.

  4. George Clooney a postapokalyptická sci-fi?
    Filmy3. 7. 2019
    George Clooney a postapokalyptická sci-fi?

    Streamovací gigant Netflix si poslední dobou v kolonce "spolupráce" odškrtává jedno velké hollywoodské jméno za druhým. Výjimkou není ani ikonický představitel Dannyho Oceana, jenž se právě upsal režii a hlavní roli chystaného postapokalyptického bijáku.

  5. Téma: Filmová pokračování, která předčila originál
    Téma30. 6. 2019
    Téma: Filmová pokračování, která předčila originál

    První polovina roku 2019 se nesla ve znamení řady sequelů, které vyvolaly bouřlivé divácké reakce a navzdory velkým ambicím často pohořely i v intimních sférách tržeb. Vždy tomu ale tak nebylo a v celé historii kinematografie najdeme spoustu pokračování filmových hitů, které své předchůdce v očích kritické i divácké obce kvalitativně překonaly. A právě na deset takových případů si hodlám nyní posvítit.

  6. Spider-Man vyhlíží spolupráci s Doctorem Strangem
    Filmy24. 6. 2019
    Spider-Man vyhlíží spolupráci s Doctorem Strangem

    Avengers: Infinity War je snímkem, jenž přinesl MCU mnoho úspěchů a fanouškům ještě více nezapomenutelných scén a interakcí postav. Mimo jiné poprvé konfrontoval postavy Spider-Mana a Doctora Strange, což by se mohlo směrem do budoucna ještě zajímavě vyvinout.

  7. Recenze: Hotel Mumbai - Tragický masakr ve jménu Alláha
    Recenze22. 6. 2019
    Recenze: Hotel Mumbai - Tragický masakr ve jménu Alláha

    Filmy odkrývající různé teroristické činy a aktivity jsou v Hollywoodu poměrně vděčným a využívaným tématem. Jen si vzpomeňme, jaký kritický i divácký úspěch zaznamenal roku 2006 polodokumentaristicky natočený Let číslo 93. Novinka Hotel Mumbai se vydává podobně odosobněnou cestou a nastal čas se podívat, jak se jí to vlastně daří.

  8. Space Jam 2 nabírá hvězdné sportovní posily!
    Filmy20. 6. 2019
    Space Jam 2 nabírá hvězdné sportovní posily!

    Mnoho z nás, kteří jsme vyrůstali na konci dvacátého století, máme původní Space Jam (1996) v pomyslném šuplíku nedotknutelných dětských srdcovek. A pochopitelně jsme tedy zvědaví na to, jak si parta z Looney Tunes povede v chystaném pokračování. Nyní došlo k odhalení, které současné hvězdy zámořského basketbalu se po boku animovaných postaviček objeví tentokrát.

  9. Stojí za pavoukem, který kousl Petera Parkera, Tony Stark?
    Filmy18. 6. 2019
    Stojí za pavoukem, který kousl Petera Parkera, Tony Stark?

    Nemůžete se nabažit fanouškovských teorií kolem Marvel Cinematic Universe? Pak tu pro vás máme jednu čerstvou a hodně zajímavou, která by dodala některým dějovým souvislostem bezpochyby širší význam a zároveň by přišla s potenciální zápletkou do očekávané čtvrté fáze.

  10. Recenze: Rodiče na tahu - Nejhorší film Aleca Baldwina a Salmy Hayek?
    Recenze10. 6. 2019
    Recenze: Rodiče na tahu - Nejhorší film Aleca Baldwina a Salmy Hayek?

    Filmy z ranku komedie si představujeme jako odlehčený pohled na naše problémy či vztahy, který je plný vtipů a diváka v prvé řadě rozesmává. A přesně něčím takovým "Rodiče na tahu" ani za mák nejsou. A to i přesto, že by moc chtěli.

  11. Přehlížené pecky: Přísně tajné! - Nacisté se chtějí znovu zmocnit vlády. Kdo jim v tom zabrání tentokrát?
    Téma8. 6. 2019
    Přehlížené pecky: Přísně tajné! - Nacisté se chtějí znovu zmocnit vlády. Kdo jim v tom zabrání tentokrát?

    Jim Abrahams a bratři Jerry a David Zuckerovi jsou i v našich končinách proslavenými tvůrci kultovních sérií jako Bláznivá střela nebo Žhavé výstřely. Na kontě toho mají ale trochu více. Dnes konkrétně uběhlo přesně 35 let od premiéry jejich poněkud přehlížené osmdesátkové parodie Přísně tajné!. A rozhodně není od věci si tenhle roztomile ujetý špionážní výlet do Východního Německa v několika odstavcích připomenout.

  12. Tvůrce velebeného Černobylu hovoří o vzniku temné série
    Seriály4. 6. 2019
    Tvůrce velebeného Černobylu hovoří o vzniku temné série

    Premiéru seriálového Černobylu na HBO nedoprovázel žádný velký velký humbuk. V éře Hry o trůny se jevil pětidílný příběh o nechvalně proslulé jaderné havárii pouze jako doplňkové zboží. Během několika týdnů se však situace diametrálně změnila a Černobyl se stal nejen nejlépe hodnocenou mini-sérií na IMDB, ale v podstatě i současným internetovým fenoménem a novou zásobárnou zábavných meme. Nyní se jeho tvůrce Craig Mazin trochu rozpovídal o tom, jak se k celému projektu vlastně dostal.

  13. Nový Lví král by měl být finančním trumfem léta!
    Filmy27. 5. 2019
    Nový Lví král by měl být finančním trumfem léta!

    Studio Disney se momentálně hřeje na výsluní fanouškovské popularity a většina jeho velkých projektů končí neomylným finančním úspěchem. Sólovka Hana Sola a nedávný Dumbo sice tolik neoslnili, ale triumf Avengers je fenomenální a do budoucna se dají očekávat ještě velké věci kolem všech Avatarů a Hvězdných válek. Nejbližší předpokládané tržební eso je však jiné značky.

  14. Remake Akiry od Taiky Waititiho dostal datum premiéry
    Filmy26. 5. 2019
    Remake Akiry od Taiky Waititiho dostal datum premiéry

    Novozélandský sympaťák Taika Waititi se po velkém úspěchu Thor: Ragnarok stal v Hollywoodu vyhledávaným zbožím. Jeho novinka JoJo Rabbit, natáčená z velké části v České republice, si odbude premiéru letos na podzim. Nyní už konečně víme, kdy by měl Taika představit i ten následující, podstatně rozmáchlejší a ambicióznější projekt.

  15. Deváté Star Wars přichází s novými fotkami a zajímavými informacemi!
    Filmy23. 5. 2019
    Deváté Star Wars přichází s novými fotkami a zajímavými informacemi!

    Až utichne našlapané letní období a svůj účel snad naplní očekávané bijáky od Tarantina, Pixaru nebo z univerza Terminátora, přijde na řadu už standardní šílenství kolem nejslavnější, letos už dvaačtyřicetileté filmové značky. Co nového vlastně víme o Star Wars: The Rise of Skywalker?