Jan Stehlík jr.

Jan Stehlík jr.

Autor

Články autora

  1. Vřískot 5: Fanoušci mohou jásat. Sidney Prescott se vrátí
    Téma15. 9. 2020
    Vřískot 5: Fanoušci mohou jásat. Sidney Prescott se vrátí

    Už nějaký ten pátek víme o tom, že se dočkáme již pátého filmu jedné z nejslavnější vyvražďovací sérií všech dob. Dlouhou dobu ale visel otazník nad tím, zda se v něm opět objeví hlavní hrdinka předešlých dílů. Nyní je už vše jasné. Sidney se nám opravdu znovu vrátí.

  2. Představitel Obi-Wana vzpomíná na prequelovou trilogii Star Wars
    Téma14. 9. 2020
    Představitel Obi-Wana vzpomíná na prequelovou trilogii Star Wars

    Herec Ewan McGregor má za sebou už mnoho ikonických rolí. Jedna z nich je i mladší verze Obi-Wana Kenobiho, udatného rytíře Jediského řádu, který patří mezi nejpopulárnější postavy Star Wars univerza. Jak herec vzpomíná na trilogii, kterou lidé zbožňují, ale i zavrhují?

  3. Jste fanoušci Thora? Pak pro vás máme velmi dobrou zprávu
    Téma14. 9. 2020
    Jste fanoušci Thora? Pak pro vás máme velmi dobrou zprávu

    Stejně jako Iron Man a Kapitán America je i Thor velkým miláčkem mnoha fanoušků, kteří na něho nedají dopustit. S blížícím se čtvrtým filmem Thorova příběhu ale vyvstává otázka, zda se jeho představitel už nechce role vzdát. Žádné obavy. Nechce!

  4. Jde to i doma. Jak přetočit hollywoodský trhák téměř s nulovým rozpočtem?
    Téma30. 8. 2020
    Jde to i doma. Jak přetočit hollywoodský trhák téměř s nulovým rozpočtem?

    Natočit hollywoodský velkofilm rozhodně není jednoduchá práce. Celá produkce stojí tvůrce hodně času, energie, nervů a hlavně peněz. To poslední je problém zejména pro amatérské filmaře, kteří si v rámci nedostatku financí svůj vlastní velkolepý film asi jen tak nenatočí. Ale jistá cesta tu je. I když asi poněkud netradiční.

  5. Hvězda z Matrixu odmítla slavnou roli v Pulp Fiction. Víme, proč
    Téma30. 8. 2020
    Hvězda z Matrixu odmítla slavnou roli v Pulp Fiction. Víme, proč

    Pro Samuela L. Jacksona bude role Julese Winnfielda dost pravděpodobně jednou z těch nejslavnějších, ve kterých se kdy objevil. Jen málokdo ale ví, že role byla původně nabídnuta herci ze slavné sci-fi trilogie, který ji však odmítl. A jaký přesně k tomu měl důvod?

  6. Kočka Lizzy to vzala za herce. Podívejte se, jak si poradila se slavnými filmy
    Téma29. 8. 2020
    Kočka Lizzy to vzala za herce. Podívejte se, jak si poradila se slavnými filmy

    Pokud jste milovníci filmů a koček, pravděpodobně jsme pro vás právě našli zlatý důl zábavy. Tvůrci youtube kanálu OwlKitty si berou scény ze známých a populárních filmů a seriálů, do kterých následně pomocí editorské šikovnosti vkládají svou kočku. Výsledkem jsou tak zábavná díla, která jistě potěší kohokoliv, kdo má k těmto mazlíkům blízko.

  7. Jak by vypadal Harry Potter, kdyby se místo hůlek používaly střelné zbraně?
    Téma28. 8. 2020
    Jak by vypadal Harry Potter, kdyby se místo hůlek používaly střelné zbraně?

    Bez hůlek si lze kouzelnický svět brýlatého čaroděje asi jen těžko představit. Ale co kdyby se za pomocí velice působivých speciálních efektů tyto kouzelnické nástroje vyměnily za pistole, brokovnice a samopaly? Názorně vám to předvede trailer na první díl, který si ale autor videa pozměnil podle svého.

  8. Proč představitelka Captain Marvel nedostala roli Sáry Connorové?
    Téma27. 8. 2020
    Proč představitelka Captain Marvel nedostala roli Sáry Connorové?

    O roli ikonické drsňačky v pátém filmu populární terminátorské série se ucházela celá řada hereček. Jednou z nich byla i Brie Larson, která se nakonec proslavila rolí mocné marvelovské superhrdinky. Roli Sáry Connorové však nakonec nedostala. A důvod je poněkud úsměvný.

  9. Představitel Tywina Lannistera by podepsal petici za předělání poslední série Hry o trůny
    Seriály23. 8. 2020
    Představitel Tywina Lannistera by podepsal petici za předělání poslední série Hry o trůny

    Přestože mnozí herci si populární seriál, ve kterém ztvárnili nejrůznější postavy, vychvalují, najdou se i tací, kteří se nebojí nějaké té kritiky. Jedním z nich je i charismatický představitel chytrého Tywina Lannistra. Z poslední série nijak zvlášť nadšený není.

  10. Kráska a Voldemort. Jak by oblíbená Disney pohádka vypadala s ikonickým padouchem?
    Téma22. 8. 2020
    Kráska a Voldemort. Jak by oblíbená Disney pohádka vypadala s ikonickým padouchem?

    Dokázali byste milovat takové „zvíře“ jako je Voldemort? Youtube umí být i místem plným fantasie, skvělých nápadů a prezentace neobyčejného talentu. Dokazuje to i video z kanálu PistolShrims, ve kterém jednoho z nejikoničtějších fiktivních padouchů tvůrci dosadili do traileru na hranou verzi milované Disney klasiky.

  11. X-Meni pod drobnohledem. Jak si naši populární filmoví mutanti žili, žijí a budou žít?
    Téma21. 8. 2020
    X-Meni pod drobnohledem. Jak si naši populární filmoví mutanti žili, žijí a budou žít?

    Dnes večer si v televizi (od 20:15 na Prima Cool) můžete připomenout druhé X-Meny Bryana Singera. Pojďme si při té příležitosti připomenout kompletní dějovou linku celé série, protože v ní možná ještě dost lidí beznadějně tápe. Pokusím se o menší taháček, který by vám měl jednou provždy vysvětlit, jak si vlastně naši mutanti žili, žijí a žít budou.

  12. Proč jsou filmy podle videoher prokleté? Režisér série Resident Evil zná odpověď
    Téma21. 8. 2020
    Proč jsou filmy podle videoher prokleté? Režisér série Resident Evil zná odpověď

    Filmů podle známých videoher už máme mnoho. Ale opravdu dobrých jich je pouze pár. Proto po neúspěchu řady adaptací mnoho lidí došlo k názoru, že za tím musí stát nějaká kletba, nicméně známý režisér filmů ze série Resident Evil si myslí něco zcela jiného.

  13. Star Wars: Jak by vypadal mladý Han Solo, kdyby ho hrál Harrison Ford?
    Téma19. 8. 2020
    Star Wars: Jak by vypadal mladý Han Solo, kdyby ho hrál Harrison Ford?

    Mnozí fanoušci si milovaného pašeráka nedovedli bez Harrisona Forda představit. Proto možná také mnoho fanoušků hledí na film o jeho mladém já s přivřenýma očima. Určitě je ale potěší video od uživatele Shamook, který hereckou hvězdu do jeho ikonické role opět navrátil.

  14. Disneyho snaha dělat hrané předělávky animáků je rakovina filmového průmyslu
    Téma17. 8. 2020
    Disneyho snaha dělat hrané předělávky animáků je rakovina filmového průmyslu

    Nostalgii máme všichni rádi. Stejně tak mnozí z nás dodnes milují mnohé animované Disney klasiky, kterých jsme se jako prckové nemohli nabažit. A přesně tohle si Disney moc dobře uvědomuje, proto od něho v posledních letech vychází jedna hraná předělávka za druhou. A lidé mu to bohužel baští.

  15. X-Men: Hodnoceno od nejhoršího filmu po nejlepší
    Téma14. 8. 2020
    X-Men: Hodnoceno od nejhoršího filmu po nejlepší

    X-Meni začínali skromně (dnes si je od 20:15 můžete naladit na stanici Prima Cool), ale po letech se z nich stala jedna z nejlepších a nejpopulárnějších filmových sérií, která si získala miliony fanoušků po celém světě. Jak už tomu ale bývá, některé díly jsou kvalitou vysoko, jiné zas nízko. Zkusme si je tedy všechny seřadit.