Jan Stehlík jr.

Jan Stehlík jr.

Autor

Články autora

  1. Proč už Jackieho Chana nezajímají hollywoodské role
    Téma23. 10. 2020
    Proč už Jackieho Chana nezajímají hollywoodské role

    Možná jste si všimli, že legenda akčních filmů už se v amerických snímcích příliš neobjevuje. Herec Jackie Chan už totiž v posledních letech dává přednost spíše asijské produkci. Už ho unavují stereotypní role, které ve Spojených státech dostává.

  2. Dostane nepopulární postava ze Star Wars svůj vlastní seriál?
    Téma20. 10. 2020
    Dostane nepopulární postava ze Star Wars svůj vlastní seriál?

    Ve druhém díle novodobé Star Wars trilogie se objevila postava Rose Tico, kterou si ovšem značná část fanoušků příliš neoblíbila. I přesto se však uvažuje o tom, že by se postava opět objevila v dalším dobrodružství v předaleké galaxii. Tentokrát navíc v hlavní roli.

  3. Harry Potter: Problém s filmovou Hermionou
    Téma20. 10. 2020
    Harry Potter: Problém s filmovou Hermionou

    Před nedávnem jsem měl opět to potěšení si chronologicky pustit všechny díly filmové série o nejslavnějším mladém kouzelníkovi s jizvou na čele. Při sledování jsem si ale všiml jednoho problému, který se týká šprtky Hermiony Grangerové. A je to problém, který se bohužel táhne přes celou sérii.

  4. Slavný komiksový scénárista přináší šokující pohled na superhrdinské filmy
    Téma19. 10. 2020
    Slavný komiksový scénárista přináší šokující pohled na superhrdinské filmy

    Jeden z nejslavnějších komiksových scénáristů příliš velkým fandou superhrdinských filmů není. A to jsme to napsali ještě docela mírně. Komiksový gigant Alan Moore k nim chová takovou zášť, že je částečně viní i za určité politické dopady.

  5. Zahraje si příštího Bonda zpěvák skupiny One Direction?
    Filmy18. 10. 2020
    Zahraje si příštího Bonda zpěvák skupiny One Direction?

    Éra Daniela Craiga v roli nejslavnějšího britského tajného agenta už pomalu spěje ke svému konci. Není proto divu, že už dávno začala šeptanda o to, kdo se stane příštím Jamesem Bondem. Mezi kandidáty patří i herec a zpěvák Harry Styles, který měl údajně už o roli se zástupci MGM jednat. Co je na tom ale pravdy?

  6. Proč si Ryan Reynolds dělá srandu sám ze sebe kvůli patrně nejhorší roli kariéry?
    Téma18. 10. 2020
    Proč si Ryan Reynolds dělá srandu sám ze sebe kvůli patrně nejhorší roli kariéry?

    Můžete být klidně ten nejtalentovanější a nejopatrnější herec Hollywoodu, ale stejně se může úplně lehce stát, že se upíšete hrát ve filmu, který skončí katastrofou, kvůli níž si z vás pak zbytek světa bude dělat šoufky. Někteří herci k tomu ale přistupují s humorem. Třeba sympaťák Ryan Reynolds.

  7. Seriál Živí mrtví končí. Už bylo na čase
    Seriály15. 10. 2020
    Seriál Živí mrtví končí. Už bylo na čase

    Nejúspěšnější seriál stanice AMC přeci jenom dojde svému konci. Ještě před rokem to ale vypadalo, že snad potrvá donekonečna, nicméně posléze padlo rozhodnutí, že 11. série bude závěrečná. A osobně musím říct, že to je dobře.

  8. Proč je Poslední z Jediů nejlepší díl novodobé trilogie Star Wars
    Téma26. 9. 2020
    Proč je Poslední z Jediů nejlepší díl novodobé trilogie Star Wars

    Titulek, který zcela jednoznačně některé fanoušky populární série namíchne. Ale co naplat. V následujícím článku se pokusím stručně zhodnotit všechny díly nové trilogie, přičemž se zároveň pokusím i vysvětlit, proč si myslím, že rozporuplná epizoda VIII je z těch tří nejpovedenější.

  9. Žádný strach. Nového Star Treku se přeci jenom dočkáme
    Filmy25. 9. 2020
    Žádný strach. Nového Star Treku se přeci jenom dočkáme

    Novodobá série Star Trek filmů byla nějakou tu dobu uvízlá na mrtvém bodě. Vyvstávala tak otázka, zda se čtvrtého dílu vůbec někdy dočkáme. Dokonce se i začalo šuškat, že studio Paramount Pictures na sérii úplně rezignovala. Ale bez obav. Studio fanoušky ujistilo, že se čtvrtého dílu přeci jenom dočkáme.

  10. Catwoman: Co si o jednom z nejhorších komiksových filmů myslí jeho hlavní představitelka?
    Téma24. 9. 2020
    Catwoman: Co si o jednom z nejhorších komiksových filmů myslí jeho hlavní představitelka?

    Někteří si možná ještě pamatují průšvih z roku 2004 v podobě filmové adaptace na komiksovou Catwoman s Halle Berry v hlavní roli. A diváci očividně nebyli jediní, kteří s filmem byli nespokojení. I sama hlavní představitelka měla s filmem problém.

  11. Matrix 4: Představitel Nea odhalil důležitou informaci
    Téma23. 9. 2020
    Matrix 4: Představitel Nea odhalil důležitou informaci

    Na čtvrtý díl jedné z nejslavnějších sci-fi sérií už mnoho z nás netrpělivě čeká. O samotném ději toho ale stále moc nevíme. A vzhledem k tomu, jak skončil předchozí díl, vyvstává otázka, kdy a kde přesně se bude další pokračování odehrávat. Alespoň částečnou odpověď nám konečně dal jeden z veteránů celé série.

  12. Jak by vypadaly známé filmy ve stylu intra na anime seriály?
    Téma20. 9. 2020
    Jak by vypadaly známé filmy ve stylu intra na anime seriály?

    Pokud jste viděli alespoň pár anime seriálů, možná víte, že mnoho z nich na začátku svých epizod sdílí velice specifický styl intra, ve kterém jsou prostřihy z různých scén, představování a vykreslování určitých charakterů, nemluvě i o většinou velmi energické písni v japonštině, která to celé hezky doplňuje. Ale jak by takové intro vypadalo v případě západních filmů?

  13. Všechno nejhorší 3: Režisér promluvil o novém nápadu pro další pokračování
    Filmy20. 9. 2020
    Všechno nejhorší 3: Režisér promluvil o novém nápadu pro další pokračování

    První díl komediální hororovky Všechno nejhorší sklidil mezi diváky i kritiky relativní úspěch, není proto divu, že se nám původně ze skromné jednohubky stává čím dál tím víc populárnější série. Co už její režisér poodhalil o připravovaném třetím díle?

  14. Star Wars: Co si představitel Qui-Gon Jinna myslí o Skryté hrozbě?
    Téma19. 9. 2020
    Star Wars: Co si představitel Qui-Gon Jinna myslí o Skryté hrozbě?

    Skrytá hrozba mezi fanoušky Star Wars rozhodně nepatří mezi nejpopulárnější díly. Co si ale o něm myslí představitel charismatického Qui-Gona, který si stačil jedním filmem vydobýt srdce nejednoho fandy?

  15. Premiéra filmového pokračování Wonder Woman se znovu odkládá
    Filmy16. 9. 2020
    Premiéra filmového pokračování Wonder Woman se znovu odkládá

    Přestože by si na to člověk už mohl po nějaké době zvyknout, stejně určitě vždy někoho zamrzí, že premiéra očekáváného filmu byla v důsledku pandemie koronaviru opět odložena. To se týká i nadcházejícího pokračování Wonder Woman, se kterým se ty odklady táhnou už téměř celý rok.