lucyky

Komentáře 27

Od nejnovějších
  1. Osvícení
    Osvícení (1980)
    7.5
    Film, který zakládá na výkonu Jacka Nicholsona. Mě od začátku vadila hudba, která přímo naváděla k hrůzným scénám.
  2. Anthropoid
    Anthropoid (2016)
    8
    První půlku jsem měla pocit, že sleduji dokument bez napětí a hudby, která by pomohla. Ale vynahradil mi to dech beroucí závěr. Atentát J.Sequense za 100% Sean Ellis za 80%
  3. The F Word
    The F Word (2013)
    8.5
    Neobyčejně povedené, chytré, vtipné drama/komedie o tom, že každý jsme opravdu jiní a je tak úžasné najít někoho, kdo k nám sedí :)jako bonus navíc krásná hudba a herci hlavní dvojici si prostě zamilujete..Pro mě nejlepší scény u ledničky...:)
  4. Casablanca
    Casablanca (1942)
    9
    Nestárnoucí snímek, ze kterého mnoho novějších filmů cituje. Od začátku dokonce mistrovské dílo, postavené na perfektních hereckých výkonech.
  5. Fighter
    Fighter (2010)
    7.5
    Brilantní výkon Christiana Bale, který musel kvůli roli asi hodně zhubnout a zpustnout. Uvěřitelný pohled na rozdílnou boxerskou kariéru dvou bratrů, kdy starší si myslí, že je pořád ve formě, kdežto mladší bratr si neuvědomuje jak moc je úspěšný. Snímek opravdu ze života nejen o boxu.
  6. Lída Baarová
    Lída Baarová (2016)
    6
    Mě osobně tento film nepřišel tak špatný, jak se všude píše. Je to koukatelné, mě chybělo více scén z Prahy. Dobré herecké výkony.
  7. Dogville
    Dogville (2003)
    8
    Celou dobu si myslíte, že víte, jak film dopadne a pak přijde konec a vy sedíte s otevřenou pusou. Výborné herecké výkony a naprosto dokonalá divadelní scenérie.
  8. Kurz negativního myšlení
    Kurz negativního myšlení (2006)
    8
    Film. o vyrovnávání se s nepřízní osudu. Rebel, který se nechce smířit s pravdou a do toho mu do baráku přijede tahle "banda" :) originální, temné i veselé zároveň. Jako bonus skvělá hudba.
  9. Věčný svit neposkvrněné mysli
    Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)
    9
    Neotřelé, pravdivé, melancholické. Film, který musíte vidět víckrát, aby jste ho pochopili. Strhující výkony dvou hlavních hrdinů dokresluje úžasná hudba. Jim Carrey dokázal, že umí víc než se pitvořit a opravdu mu role introvertního, skromného Joela sedla. Kate Winslet v roli lásky hlavního hrdiny podává strhující výkon. Živelnost Clementine kontrastuje s uzavřeností Joela. Prostě příběh dvou lidí, kteří si musí projít „vymazáním paměti“ aby pochopili, co pro sebe znamenají.
  10. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    5
    Nemyslím si, že si film zaslouží odpad. Existuje tolik horších. Knihu jsem četla, ten první díl mi přišel nejlepší. Režisérka se hodně držela knižní předlohy. Mohlo to být lepší ale mohlo to být i horší. Souhlasím, že je to prostě slaďárna pro ženský, nic víc nic míň. Hudba skvěle dokresluje příběh. Takže průměr.
  11. Kobry a užovky
    Kobry a užovky (2015)
    7
    Čekala jsem víc. Bezpochyby úžasné výkony hlavních hrdinů. Chyběla mi plynulost příběhu, konec byl předvídatelný. Hvězda navíc za hudbu.
  12. Nejvyšší nabídka
    Nejvyšší nabídka (2013)
    7
    První půlka je moc povedená, zákoutí aukčních síní, cit pro uměni, vše tu najdete, ale pak to nějak ztrácí své kouzlo. Jak už tu bylo řečeno, druhá půlka je dost předvídatelná. A taky Geofrey Rush jako milovník? to mi moc nešlo dohromady.
  13. Drive
    Drive (2011)
    7
    Ze začátku to vypadalo nadějně. Temná atmosféra, výborná hudba. Asi po půl hodině mi vadilo jak se příběh natahuje (zpomalování) a hudba už jen vyplňovala zbytečně dlouhé, nic neříkající scény. Mě tam něco chybělo. Dávám body jen za herce a hudbu.