Kobry a užovky

73%
Kobry a užovky
Užovka (Matěj Hádek) je ztracený ve svém vlastním životě. Přesto, že je mu už skoro čtyřicet, nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpovědné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou (Jana Šulcová). Staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že Užovka by už mohl být konečně šťastný, se objeví Kobra. Užovka se mu rozhodne dát pořádnou lekci, situace se ale vymkne kontrole... (oficiální text distributora)



Recenze: Kobry a užovky

Kinobox.cz
60%

Vím, že to zní nanicovatě, ale měl jsem z většiny filmu nanicovatý dojem. Vše se vyvíjelo podle očekávané šablony (respektive nevyvíjelo, jen stagnovalo), a do toho čas od času něco, co mě probudilo z letargie. Ale často jsem si nebyl jistý, jestli to vnímám tak, jak bych to vnímat měl, neboť mi to svou atmosférou nesedlo k okolním scénám.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Jan Prušinovský je pro mne přízrak české filmografické scény. On v sobě skrývá takové množství talentu,že jsem rád za každý jeho filmový,nebo seriálový počin. Tentokrát neměl k ruce svého parťáka Petra Kolečko,ale na výsledku to není příliš zdát. Kobry a užovky nejsou žádnou komedii,ale reálnou sondou do života narkomanů. Tímto skládám poklonu bratrům Hádkovým,protože své role zvládli více než dobře. Příběh je originální a dobrým způsobem ukazuje problematiku drog. Vynikající.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Na české poměry neuvěřitelný film. Většinou se mi herecký výkon Kryštofa Hádka moc nelíbí, ale tady je geniální, smažku zahrál tak, jako by s tím snad měl zkušenosti :) Matěj zahrál také velmi dobře. Celé mi to zapadá do sebe, má to hlavu i patu a je to celkem uvěřitelné. Více takových filmů by české kinematografii pomohlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ale jo, konečně český film, který neutíká k legraci (občas se humor objeví, ale ne na oddych, spíš naopak) a docela přesvědčivě něco zachycuje. Škoda, že zůstává jen u toho zachycování, které jakoby nesloužilo ničemu jinému než sobě samému. Škoda že Prušinovský odmítá zaujmout postoj nebo říct názor. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Kobry a užovky (více)
  • Česká republika Kobry a užovky
  • Česká republika Cobras & Grass Snakes
  • Česká republika The Snake Brothers
Premiéra v ČR:
19. 2. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+

Podobné


Powered byJustWatch