Hodná holka

64%
Hodná holka
Justine (hraje ji slavná Jennifer Anistonová) už dávno není malá holka vyrostla, je vdaná a ráda by založila rodinu. Její manžel Phil ji nade vší pochybnost miluje, ale v posteli jim to spolu nějak nevychází. Jednoho dne se Justine setkává se zajímavým mladým mužem, který jí nabízí šanci uniknout z manželské nudy do zářivého světa emocí a sexu. Jenže z banální milostné aférky se záhy stane posedlost a Justinin život je plný zmatků, lží a podvodů . Dokáže si vybrat mezi spolehlivým manželem a neodolatelným milencem? Je to hodná nebo špatná holka? Film podle scénáře Mikea Whitea natočil režisér Miguel Arteta a Jennifer Anistonová v něm dostala výraznou hereckou příležitost ztělesnit moderní Emmu Bovaryovou.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Obyčejná holka v obyčejném nudném manželství zaměstnaná v supermarketu přemýšlející o radostném životě a miminku. Poklidný ale silný příběh plný zákoutí a nástrah života, ve kterém se mnohá žena snad i najde. Jennifer Aniston tu v hlavní roli podala do této doby poněkud nezvyklí, ale emocionálně naprosto velice přesvědčiví výkon. V situaci v takovémto podání by málo kdo chtěl být. Tady si u mě coby herečka získala veškeré mé sympatie. Atmosféra snímku je stejně tak frustrovaná jako život hrdinky příběhu, což vede k lepšímu uchopení problému jejího života. V očích má jiskru radosti a štěstí, ale ne a ne se naplnit. Příchod milence už sice trochu rozčeří hladinu spokojenosti, ale svědomí je přeci jen silnější než touha utéct z beznaděje ponurosti a zoufalství. Nejedná se o dramatický, citový či romantický snímek. Je to jen takový náhled do strastiplného osudu jedné ženy, se kterou se život ve štěstí zrovna nemazlí.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Nebyla na přelomu tisíciletí sledovanější herečka než Jennifer Aniston, a i když její "sláva" už dnes pomalu ustupuje, jelikož dnešní generaci chvíli trvá přijít na odkaz Přátel, jsou všechny kousky z doby, které točila paralelně se svojí nejslavnější značkou unikátní... Ať už třeba proto, jak rychle se projekt musel pokaždé zrealizovat, když ho herečka točila vlastně ve svém volnu mezi natáčením Přátel.. Ovšem zrovna Hodná holka je jeden z těch projektů, který kromě toho, že uchovává další obraz její nesmírné krásy, nepřináší tolik zajímavého... Sledujeme příběh upracované manželky, která stojí v životě před krokem založit si rodinu anebo se vrátit o krok zpět a s mladším milencem se vrátit zase na dravý začátek vztahu.. Nejde o největší ukázku ctnostné postavy, ale možná o to by mohla působit zajímavěji.. I když se její postava pro příběh možná až moc dramatizuje a dává narážkám na ukotvení ženy ve vztahu. Nejde o výjimečný kousek, ale hezky divákovi podsouvá vývoj postav, tak aby se jim v rámci příběhu postupně dostávali pod kůži a mohly silněji rezonovat některé obraty. 60%
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
8
Na první pohled to působí jako další z těch malých "nezávislých" amerických filmů, do kterých si filmové a televizní hvězdy občas odskočí ukázat, že taky umí hrát. Obyčejné texaské městečko, obyčejný supermarket a v něm obyčejná ženská, otrávená z práce a věčně zhuleného manžela. Až jednou začne v supermarketu pracovat typický outsider, takový, jaký musí být v každém takovém malém nezávislém filmu, a Justine se do něj - jak jinak - zamiluje. __________ Ovšem stejně tak, jako dokáže jedna Justinina kolegyně nenápadně včlenit peprné urážky zákazníků i do hlášení o slevách, vkrádá se už od začátku do tohoto filmu cynismus a hodně černý humor. Janifer Aniston opravdu velmi dobře stvárňuje svoji Justine - nevinně vypadající monstrum, které vlastně nemá žádné city a emoce, které žije tak trochu mimo realitu, kterou jen občas nezúčastněně glosuje.__________ Hodná holka je film, který přestože působí celkem mile a příjemně, je ve skutečnosti značně znepokojivý... (A navíc v něm všichni herci dokazují, že opravdu umí hrát.)

Dodatečné informace

Původní název:
The Good Girl (více)
  • Nizozemí Hodná holka
  • Nizozemí The Good Girl
  • Nizozemí É Agora ou Nunca
  • Nizozemí Jóravaló feleség
  • Nizozemí Kiltti tyttö
  • Nizozemí Poctivé dievča
  • Nizozemí Por um Sentido na Vida
  • Nizozemí Una buena chica
  • Nizozemí Une bonne fille
Premiéra v ČR:
28. 2. 2012
Distributor:
Hollywood Classic Entertainment
Země původu:
Nizozemí, Německo, USA
Čeština:
Hodná holka je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch