filip-stich

Filip Štich

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Je s námi konec?
    Je s námi konec? (2016)
    8
    Vcelku zajímavý a dobře provedený dokument s opravdu k zamyšleníhodnými záběry a rozhovory, který ale nepřinesl víceméně nic nového a lidé uvidí a uslyší spíše to, co už dávno ví. DiCaprio zde není až tak důležitý, slouží spíše jako "nástroj" pro to, aby se na dokument kouklo velké množství lidí, což je obzvláště u dokumentu dost zásadní, protože jsem přesvědčený, že jediný dokument dokáže změnit smýšlení a životní styl mnoha tisíců lidí. I když tento snímek planetu nejspíš nezachrání, alespoň vloží do podvědomí lidí to, že životní prostředí na tom holt není vůbec dobře a něco by se opravdu mělo změnit.
  2. Pravidla moštárny
    Pravidla moštárny (1999)
    9
    Film jsem velmi dlouho odkládal jen proto, aby potom zjistil, zenje to snímek velmi nadprůměrný. Herci podávají takřka životní výkony, příběh je velmi pěkně odvyprávěn a rozhodně dokáže chytit za srdce. Naprosto jasná volba, pokud zrovna nevíte, na co se kouknout. Rozhodně doporučuji.
  3. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    9.5
    Celý film a jeho příběh je bezpochyby na 4*. I když je zápletka snadno předvídatelná, film si po celou dobu drží svojí napjatou atmosféru, která se místy může zdát až hororová. Výkon Jamese McAvoye byl náramný a já si ho užíval v každé jeho scéně. Pátou hvězdičku však musím dát za naprosto výborných pět sekund úplného konce filmu, které mě dost dostaly, i když se může zdát, že je scéna tak trochu vytržená z kontextu celého děje, není tomu tak a já za to panu režisérovi tleskám. Na závěr bych chtěl ještě zmínit výborný nápad provedení závěrečných titulků.
  4. Nymfomanka, část I.
    Nymfomanka, část I. (2013)
    0.5
    Popravdě nechápu, z čeho získal tento film takovou popularitu, počkat, asi vím, možná, tady zcela určitě jeho erotickým nádechem, i když ne tak úplně nádechem, ale spíše tím, že je to prakticky dvouhodinové porno s velmi chabým dějem. Opravdu nechápu, co přimělo pana režiséra natočit tento “film“. Řekl bych, že se pan režisér snažil natočit extrémně chytlavý a inspirativní film s dechberoucím dějem, skvělou zápletkou, nečekaným koncem a do toho všeho chtěl přimíchat špetku svého uměleckého umu. No, nevyšlo to, a to vůbec. Film zkrátka vypráví o ženě, která leží celý film v posteli, vypadá jako zombie a člověk při pohledu na ni chce raději odvrátit oči, ale neudělá to, protože co kdyby se náhodou stalo něco důležitého, a on to propásne. Ne, v průběhu celého filmu se vůbec nic nestane a tak ty oči klidně odvraťte a jděte se klidně projít mezitím ven. Až se vrátíte na konci a shlédnete závěrečné titulky, film vymažte a dělejte něco smysluplnějšího. Jediným pozitivem pro film je Shia LaBeouf, který v tomto filmu opravdu hraje, proč, to už nikdo neví, ale díky němu jsem dal filmu alespoň 5%. Postavy jsou naprosto bezcharakterní a nesmírně nesympatické. Jejich výkony nejsou nijak oslnivé a vám se bude chtít film vypnout po deseti minutách. Pokud to neuděláte, tak hodně štěstí s vaším utrpením v průběhu celého filmu. A ještě jedno pozitivum na závěr, člověk po zhlédnutí tohoto snímku přijde na chuť rybaření a muškaření, protože tento film vás skvěle naučí základy těchto koníčků, i když je to pro film víceméně zbytečné a je to nejspíše pouze záblesk rádoby uměleckého záblesku pana režiséra.
  5. Requiem za sen
    Requiem za sen (2000)
    9.5
    Tenhle film jsem strašně dlouho odkládal a po jeho zhlédnutí jsem si to hrozně vyčítal a jsem moc rád, že jsem se do toho pustil. Vždycky jsem si říkal, proč bych se měl koukat na film, ve kterém jsou hlavní osoby závislé na drogách a různých medikamentech, vždyť tuto sortu lidí nemám rád ani doopravdy a to poslední, co bych chtěl, je podívat se na film, který se dopodrobna zabývá právě těmito lidmi a jejich životy. Nakonec mi to nedalo a film jsem zhlédnul. Musím říct, že to byla skvělá zkušenost a film ve mně zanechal jakýsi nepopsatelný pocit, kdy jsem měl radost z toho, že jsem ho viděl, ale zároveň jsem se po něm cítil jaksi divně, až depresivně. Ve filmu podal vynikající výkon Jared Leto, troufám si říct, že je to jeho životní role, v tomto snímku rozhodně ukázal svůj talent. Jeho uvěřitelnost feťáka ve filmu je až alarmující a i díky němu je film tak skvěle hodnocen. Ovšem mnohem lepší výkon, kdy jsem si říkal, jestli je to ještě možné, podala matka Jareda, Ellen Burstyn. Jestli Leto byl v tomto filmu naprosto uvěřitelný, tak tato herečka to několikanásobně překonala, takovýto výkon jsem snad ještě neviděl, občas jsem si v průběhu filmu říkal, zda-li snad náhodou není opravdu závislá na práškách. Tento snímek doporučuji každému, kdo má rád kvalitně natočené drama se skvělým hereckým obsazením. Pro fanouška filmů je toto povinnost a pan Aronofsky potvrdil, že filmy točit opravdu umí a nemá strach se pustit i do těchto témat, od kterých by mnoho režisérů dalo ruce pryč.
  6. Interstellar
    Interstellar (2014)
    8
    Film to je naprosto špičkový, jen to z 80% je pojato jako normální sci-fi, kterých je nespočet. Nápad to je výborný a v Nolanovo provedení by to mělo být úžasný, ale bohužel se tak nestalo. Možná je to způsobeno tím, že nejsem velký fanoušek tohoto žánru, ale to je moje chyba. Příběh je pojat z velmi vědeckého hlediska, takže pokud nejste teoretický fyzik nebo alespoň nemáte základy tohoto oboru, je velmi pravděpodobné, že se v příběhu ztratíte (obzvláště pak na konci) právě kvůli ''chytrým termínům'', kterými chtěl Nolan dodat na věrohodnosti a reálnosti filmu, ale to je právě možná to, co tomu uškodilo. Asi bych snímek rozdělil do 3 částí: v první části se dozvídáme o problému a seznamujeme se s charaktery, druhá část je čistě klasická sci-fi, která je rozhodně zajímavá, ale není odlišná od jiných filmů tohoto žánru, no a poslední část je klasická Nolanova ''motanice'' kdy nevíte, co se děje a snažíte se to mermomocí pochopit, a to i z důvodu, který už jsem popisoval výše. Vizuální stránka filmu je úchvatná, v tomhle se Nolan ještě nikdy nespletl, stejně tak jako Zimmerovská epická hudba napříč filmem. M. McConaughey opět naplno ukázal, že hrát opravdu umí, a že by v tom měl pokračovat... Déle než jsem čekal byl na scéně Matt Damon a naopak ne moc dlouho tam byl Casey Affleck. To, že snímek trval tři hodiny, jsem v kině nezaznamenal a ani jednou jsem se nedíval na hodinky a ani jsem se nenudil (vyjma desetiminutových dialogů o lásce atd.). Interstellar je podle mě velmi povedený, ale nemusí sednout každému. Důležité ale je, že Nolan nešlápl vedle, jak se hodně s oblibou píše, a já jsem rád, že jsem film viděl.