Americký sniper

80%
Americký sniper

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda“. Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců.

Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže“. Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros.)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Clint furt umí a to víc než dobře. Mladí rejžové by se od něj klidně mohli učit,protože mu nedělá problém natočit jakýkoliv žánr. Americký sniper je poctivý válečný film,který je silný hlavně v akčních scénách. Pravda je,že film má na můj vkus pomalejší začátek a občas je až moc vlastenecký,ale to není nic tak hrozného.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
autentický příběh, kterého se chopil pan režizér a dopadlo to dobře. Vytknul bych hlavně scény ve tmě a písečné bouři ze kterých by neměl nic ani istříž, jinak dobré zpracování příběhu snipera včetně zakomponování syndromu z války do děje. Občas mi jen přišly chvíle u manželky až moc přislazené, ale nevím, jak to ve skutečnosti bylo, takže třeba se mýlím. dobrý film, ale stačí ho vidět jednou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Clint Eastwood se coby režisér opět tímto snímkem trefil do černého, stejně jako oceňovaný americký sniper poslední doby ve své činnosti, o kterém to všechno je. Pocta vojákovi, který byl dobrým střelcem se srdcem na pravém místě. Pozitivem příběhu je především fakt, že se nebojí krutých drsných scén, takže je poukázáno i na krutosti války vůči dětem. Nikoho snad nenechá klidným scéna, kdy je chlapci akumulátorovou vrtačkou rozvrtána nejdříve noha a poté přímo lebka fanatikem s Al-Káidy. Americká armáda tu v žádném případě není vedena jako bezchybná, jak bývalo vždy zvykem. Je tu vidět co se jim povedlo i co ne. Děj je poctivě vyváženy, takže tu vidíme osudy hrdiny jak z bojiště, tak i s domova. Válečné scény nejsou vedeny do krajnosti rádoby drsných akčních etůd. Stejně jako v reálu mají tyto scény svá pravidla a tak i daleko větší uvěřitelnost. Krapet zaráží neposkvrněnost hlavního hrdiny. To opravdu neměl žádný přestupek nebo nějaký malér, že to tu vůbec není uvedeno? To až zaráží. Každopádně film je povedený. Poodhaluje život člověka těm co ho neznají nebo o něm snad i nikdy neslyšeli. Fotografie z jeho rozloučení národem a pohřbu v samém závěru jsou zcela na místě.


Dodatečné informace

Původní název:
American Sniper (více)
  • USA Americký sniper
  • USA American Sniper
Premiéra v ČR:
5. 3. 2015
Distributor:
Warner Bros.
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
58,8 mil. USD
Tržby:
542,31 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Americký sniper je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch