Pravidla moštárny

79%
Pravidla moštárny
Plakát traileru

Homer vyrůstal v sirotčinci, kde byl jeho velkým chráněncem doktor Larch. Zásluhou výuky tohoto moudrého muže se svébytným pohledem na svět, se během let stal skvěle připraveným lékařem bez diplomu a dobrým člověkem.

Homer je sirotek, který celý svůj život strávil za zdmi sirotčince, kde se stal žákem doktora Larche - muže, který Homera naučil nejen jak být skvělým lékařem i bez diplomu, ale i jak být dobrým člověkem, který ví, co je správné. Homer však pochopí, že život není jen v ordinaci, a tak se vydá na jablečnou farmu, kde prožívá i velkou lásku... Film o smutku, radosti, lásce i životních zkušenostech se dočkal sedmi oscarových nominací, proměnil však jen dvě - za mužský herecký výkon ve vedlejší roli (Michael Caine) a nejlepší adaptovaný scénář (který napsal John Irving).(oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Vynikající snímek. Nechápu z jakého důvodu jsem se filmu tak dlouho vyhýbal, ale teď jsem svůj rest napravil. Pravidla mošťárny jsou dojemným a smutným snímkem, který jedno oko nenechá suché. Vůbec se nedivím tomu Oscarovi za scénář, protože jak děj, tak hlavní postavy jsou napsané s naprostou dokonalosti. Technická stránka filmu je samozřejmě také dokonalá. Tobey je v hlavní roli úžasný což platí i pro zbytek obsazení. Maximální spokojenost
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nebylo to tam. Hallstrom mi zatím vyloženě sedl jen s Čokoládou, a tady po tom silném příběhu zase jen tak klouzal. Maguire, ikdyž ho moc nemusím dost dobrý (ikdyž škoda Lea, že tohle nevzal) a fakt, že tohle mohl točit Svěrák, taky trochu zabolí.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Pamatuji si, že jsem cestou do školy míjel vývěsku kina a tento titul mi v hlavě bůhvíproč utkvěl. Dostal jsem se k němu až o deset let později a nejsem si úplně jistý, jestli to bylo dobře, nebo ne... PS, Irving si v tomto filmu střihnul pidiroličku nádražáka:)


Dodatečné informace

Původní název:
Cider House Rules, The (více)
  • USA Pravidla moštárny
  • USA Cider House Rules, The
  • USA Pravidlá muštárne
Premiéra v ČR:
12. 10. 2000
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
24 mil. USD
Tržby:
88,55 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch