Terminator Genisys

63%

Komentáře a recenze 90

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Nejpřesněji kvalitu tohoto dílu vystihuje fakt,že už si za boha nemohu vzpomenout o čem to vlastně už bylo. Je to smutný,ale je to holý fakt. Ze všech dílů ve kterých si Arnie střihl hlavní roli považuji tento za jeden z nejslabších. Řemeslně solidní práce,ale po stránce děje slabší.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Dopisud nejhorší Terminátor, nejhorší John Connor, nejhorší výkon Arnieho jako Terminátora.. evidentně ho to nebavilo hrát.. tak jako moc nebavilo film sledovat. Nejhorší scénář.. skoky v čase a marnost nad marnost. 60% dávám za slibný začátek, který těžil z druhého dílu, poté už to šlo od devíti k pěti..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Páté pokračování terminátorské série   konečně dosáhlo události známé z prvního   dílu. Do roku 1984 byl vyslán terminátor typu   T-800 s úkolem zabít matku Johna Connora Sarah   Connorovou. Pro filmaře tak nastala nová výzva,   poněvadž se vrátil s velkým nadšením Arnie a   tak bylo potřeba do příběhu zakomponovat jak   jeho tehdejší vzhled, tak i ten současný.   Novinka že i terminátor T-800 stárne z důvodu   použité živé tkáně na ocelové konstrukci   zní krapet podivně, ale budiž. Dejme tomu. A   tak se nám opět představí některé známé   scény z prvního revolučního dílu, ale   překvapivě poněkud jinak. Dějiny se mění,   což je v rámci vývoje krapet zádrhel, se   kterým se tvůrci nějak neobtěžovali zabývat.   Každý předchozí díl má jinou strukturu,   jinou atmosféru, jiný potenciál. To se týká i   tohoto, takže je opět v celém svém vyznění   zase o něco jiný. Pozorný divák si všimne,   že kromě scén z prvního dílu se tu objevují   i určité odkazy na díl druhý. Zábavnost   nepolevila a akčnost už vůbec ne. Jen je tu   nějak moc flashbacků, které rytmus vyprávění   dosti zpomalují a narušují veškeré napětí.   Po vizuální stránce je vše dokonalé a nově   dokonce i ve 3D. Temná atmosféra je jen   okrajová a hrůza a děs z války vymizela   úplně. Nebo si to jen namlouvám? Každopádně   je fakt, že už série nemá čím překvapit,   protože vše podstatné tu už prostě bylo.   Zkrátka, byť tento díl nedopadl vůbec   špatně, nemá čím by zaujal. Nasměrování k   popkornové zábavě vše nadlehčuje a tím také   přirozeně vzniká obava z dalších dílů,   pokud tedy vůbec vzniknou, kam to bude   směřovat dál. Snímek mnohé zřejmě zklame,   mnohé potěší a já jen dodávám, že to sice   mohlo být lepší, ale na druhou stranu i daleko   horší.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Ten film je fakt úplně dementní! To je asi nejsilnější emoce. Složený z jakoby náhodně seskupených scén 1) skupina lidí si povídá 2) přesně když dořeknou vše důležité, zaútočí terminátor 3) hodí na něj piáno a přesunou se do vedlejší místnosti 4) o něčem si povídají 5) přesně když dořeknou vše důležité, zaútočí terminátor 6) hodí na něj piáno a přesunou se do vedlejší místnosti... a tak do nekonečna. Abych ale nebyl zase za sebe, má to tempo, i když to nikdy nejede na plno. Je to v mnoha ohledech jako Jurský svět v povrchnosti, brakovosti a kálení na vyšší cíle, jen to tolik nešlape jako atrakce. Dá se to přežít, naštěstí se čas zastavuje na dvou hodinách, ale kdo byl po dinosauřím překvapení a Jimových slibech připravený na něco víc, ten má smůlu. Prostě výsledek na úrovni Salvation v nemotorné práci s mytologií a snaze posunout svět dál. Jo a neodpustím si: fakt nechápu, proč ten film svojí rutinní antihudbou przní z pozice výkonného producenta Hans Zimmer, když podle titulků měl všechny původní melodie k dispozici... atmosféra na nule.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Hodně slabé. Herci nemají moc co hrát a odříkávají dialogy jak v béčkovém scifi, akce vesměs nezáživná a kvantum digitálních triků už dnes nikoho neohromí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Řemeslně dokonale odvedený film a letní zábava, u které párkrát zaskočí popcorn, je slepenec sekvencí ze dvou úvodních dílů a v „novém“ příběhu variuje i řadu sci-fi hitů. Není to zkrátka nic kvůli čemu by se přepisovaly dějiny filmu, ale málokoho to opravdu naštve. Každopádně tahle sága si zaslouží odpočinek.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Dějová křeč a v podstatě zbytečná variace na již dostatečně rozpitvanou terminátoří legendu, která ale navzdory všemu funguje celkem bez problémů a stává se minimálně velice zábavným, béčkovým sci-fi akčňákem. Nad zběsilými časovými zvraty lepší nepřemýšlet, už vzhledem k existenci předešlých dílů, a dusivou atmosféru nevyhnutelné osudovosti vystřídal akční drajv, situační humor a řada nutných postmoderních odkazů, ale možná právě proto mě Terminator Genisys příjemně překvapil a vyloženě nezklamal - odsýpá to, stále se něco děje, mladí herci jsou minimálně koukatelní a velký Arnold dle mého dostál své diskutabilní účasti ve filmu měrou více než vrchovatou a znovu světu výrazně připomněl, že pouze on je tím jediným a jedinečným Terminátorem..... A ruku na srdce, o nic jiného tu možná ani nešlo...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Všechen hejt stranou. Za mně důstojné pokračování pořád nepřekonatelné jedničky a dvojky
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Kopírování, parodování a opisování z předešlých dílů. Hlavně výstup z auta T-800 okoukaný z filmu Red. No jinak perfektní vizuál. Film má svůj, sice okoukaný, ale nepřemrštěný styl. "Dědův" "úsměv" mě dokonale pobavil a nemohu ho dostat z hlavy. Povedené akční scénky a zajímavě zrenovovaný příběh.
  • Vizuál osmdesátkových filmů
  • Akce
  • Efekty
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Problém filmu je, že má navázat na vydařenou sérii, která to posledními díly schytala. Další problém je mnohokrát zmíněný trailer, ano, je to podpásovka a zmařená šance, ale já trailer neviděl a byl jsem mile spokojen. Samozřejmě, že herci musí jen vypadat dobře, než dobře hrát a díky tomu má film další záporné body. Propojení z předchozími filmy byl/je dobrý nápad a proto filmu dávám 70%, už kvůli Arnoldovi.