Netflix: desítka nejlepších pořadů na duben. Nové Hunger Games, britský skandál i slavné anime

Netflix: desítka nejlepších pořadů na duben. Nové Hunger Games, britský skandál i slavné anime
duben Netflix | Netflix
Tak se na to pojďme podívat pěkně popořádku a prozradit si, které dubnové novinky byste si neměli nechat ujít.
GTO (Great teacher Onizuka)
GTO
GTO
84%
Prvním z mnoha pořadů, které 1. dubna zamíří na Netflix je japonský anime seriál GTO na motivy stejnojmenné mangy. Hlavním hrdinou příběhu je bývalý šéf motorkářského gangu Eikiči Onizuka. Ten se jednoho dne rozhodne stát se učitelem na střední škole, aby měl větší úspěch u pohledných děvčat, pro které má slabost. Jeho přístup ke vzdělávání studentů je značně neortodoxní a kvůli svým metodám je často ve sporu nejen s ředitelem školy, ale i policií. Jeho studenti se mu ale postupně otevírají a společně vyřeší mnoho problémů, které je trápí.
GTO: trailer | TOKYOPOP
Jeden den (One Day)
Jeden den
Jeden den
73%
Po seriálové adaptaci, kterou Netflix uvedl na začátku letošního února, bude od 1. dubna dostupná i filmová adaptace stejnojmenného románu Davida Nichollse. Emma a Dexter spolu po promoci v roce 1988 stráví jeden den a noc a ví, že druhý den se každý vydá svou vlastní cestou. Společné chvíle se jim ale zapsaly do duše a nedokáží na sebe zapomenout, proto se domluví, že se každý rok 15. července na jeden den vždy sejdou. Nadále si žijí své životy, které jsou mnohdy odlišné od toho, o čem před lety snili. Prožijte s nimi dvacet let jejich vztahu, smějte se s nimi, plačte a poznejte smysl lásky i života samotného.
Jeden den: trailer | Focus Features
Labyrint: Útěk (The Maze Runner)
Labyrint: Útěk
Labyrint: Útěk
73%
Od 1. dubna se můžete na Netflixu podívat i na všechny tři díly sci-fi trilogie Labyrint podle stejnojmenné knižní předlohy. Thomas se jednoho dne probudí bez vzpomínek v černém výtahu zvaném box. Když se z něj konečně dostane, najde další chlapce se ztrátou paměti. Ti ho přivítají v místě jménem Glade, které je obklopeno smrtícím bludištěm. A najít cestu ven je nemožné, nebo ne?
Labyrint: Útěk
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (The Ballad of Songbirds and Snakes)
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech
74%
A další knižní adaptace, jejíž premiéra na Netflixu připadá na 1. dubna. Hunger Games: Balada o ptácích a hadech zavádí diváky do doby, kdy měl Coriolanus Snow ještě daleko k budoucímu autokratickému vládci. Nyní se jako osmnáctiletý muž musí postarat o záchranu postavení své rodiny tím, že bude mentorovat outsiderku Lucy Gray Baird, splátkyni z Dvanáctého kraje. Prvotní skepse je zažehnána poté, co odhaluje Luciiny skryté schopnosti, nicméně skutečná výzva teprve čeká. Desáté Hunger Games se nezastavitelně blíží a Coriolanus Snow bude muset využít všechen svůj důvtip k tomu, aby nepříznivé podmínky obrátil ve svůj prospěch. Brzy vyjde najevo, kdo je jen zpěvným ptáčkem a kdo skutečným hadem… Celovečerní adaptace knihy Suzanne Collins je prequelem k úspěšné filmové sérii Hunger Games.
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech: 2. trailer | Forum Film
Anglický pacient (The English Patient)
Anglický pacient
Anglický pacient
75%
Dnes již klasická romance Anglický pacient podle stejnojmenného románu Michaela Ondaatjeho bude mít premiéru na apríla. Poznejte příběh britského geografa mapující Saharu, který se před válkou zamiloval do manželky svého kolegy a jediným svědkem a posluchačem jeho osudové lásky je ošetřovatelka Hana, která věří, že svým blízkým nosí jen neštěstí. Možná se ale díky vyprávění svého pacienta ještě jednou odváží milovat...
Anglický pacient
Cesta ven (From)
Cesta ven
Cesta ven
80%
Kdesi uprostřed Spojených států se nachází město jako vystřižené z nočních můr. Kdokoli do něj zavítá, nemůže už odejít. Zatímco během dne se jeho obyvatelům daří v rámci možností vést normální životy, pravé peklo přichází po setmění. V tu dobu totiž z okolních lesů začnou vylézat hrůzostrašné nestvůry. Je zřejmé, že takhle se nedá žít věčně a nabízí se jediná možnost: zjistit, jak z pasti uniknout.
Cesta ven
Black Clover (ブラッククローバー)
Black Clover
Black Clover
78%
Japonská anime seriálová adaptace manga předlohy je posledním dílem připadajícím na 1. dubna. Vítejte v království Clover, kde vládne Král čarodějů a všichni dokážou ovládat magii, tzv. Manu a oplývají různými kouzly. Mezi obyvateli království jsou i dva nerozluční kamarádi Asta a Yuno. Kdysi je jako malé je odložili u dveří kostela, oba vyrostli v sirotčinci a přísahali si, že udělají vše pro to, aby se utkali o post Krále čarodějů. Později se ale ukáže, že ačkoli je Yuno jedním z největších talentů na magii, Asta žádnou magii ovládat nedokáže, a tak dělá vše pro to, aby alespoň zdokonalil své bojové schopnosti. Když je jim patnáct, dostanou oba čarodějnický grimoár – Yuno se čtyřlístkem, Asta s vyrytým černým pětilístkem. Kouzla v něm sice na rozdíl od Yunova nejsou, ale může díky němu ovládat starodávné elfské meče a jeho cesta za dosažením cíle začíná.
Black Clover: trailer | Animax Broadcast Japan
Parasyte: The Grey (기생수: 더 그레이)
Parasyte: The Grey
Parasyte: The Grey
72%
Gisaengsu: Deo Geurei (Parasyte: The Grey) je jihokorejský seriál inspirovaný manga Kiseijū (Parasyte) od Hitoši Iwaakiho. Režisér a scenárista seriálu Yeon Sang-ho vytvořil pro Netflix zcela nový příběh odehrávající se ve světě zmíněné manga, kde lidstvo napadají neznámí parazité. Ti ovládnou mozek svého lidského hostitele a ujímají se kontroly nad jejich životy. Díky tomu nabírají na síle, rozkládají společnost a začínají si přivlastňovat naši planetu. Proti nim se ovšem utvoří jednotka lidí odhodlaná cizopasníky zastavit a zničit. Děj seriálu se bude točit kolem pětice hlavních postav, z nichž každá má své vlastní motivy, proč vede s parazity válku.
Gisaengsu: Deo Geurei: trailer | Netflix
Rozhovor dekády (Scoop)
Rozhovor dekády
Rozhovor dekády
63%
Rozhovor dekády je britský biografický film inspirovaný skutečnými událostmi. Vydejte se s námi za třemi novinářkami BBC, kterým se podařilo přes všechny překážky získat šokující rozhovor s princem Andrewem o jeho přátelství se sexuálním násilníkem Jeffreym Epsteinem.
Rozhovor dekády: trailer | Netflix
Boiling Point (2023)
Boiling Point
Boiling Point
79%
Čtyřdílná minisérie Boiling Point je pokračováním britského dramatu Bod varu (Boiling Point). šéfkuchařka Carly a její tým otvírají novou restauraci Point North. Ani tentokrát se jejich pobyt v kuchyni neobejde bez stresu a hektického pracovního nasazení.
Boiling Point: trailer | BBC
Podívejte se také na žebříček nejlepších seriálů, které jsou dostupné na Netflixu.
Zdroj: Netflix