Labyrint: Útěk

73%
Labyrint: Útěk
Thomas (Dylan O'Brien) se jednoho dne probudí vez vzpomínek v černém výtahu zvaném box. Když se z něj konečně dostane, najde další chlapce se ztrátou paměti. Ti ho přivítají v místě jménem Glade, které je obklopeno smrtícím bludištěm. A najít cestu ven je nemožné.



Recenze: Labyrint: Útěk

Kinobox.cz
65%

Labyrint: Útěk je překvapivě nepředvídatelný a mezi mladými diváky jistě sklidí úspěch. Ačkoliv svou myšlenkou o budoucnosti, která řeší problémy zeměkoule příliš radikálním způsobem, připomíná jiné trilogie (Hunger Games, Divergence), je v jistých směrech úplně jiná a pro diváka dnešní doby stále atraktivní.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
První Labyrint mě bavil, byť má své mouchy. Zajímavý start a příběh mi z počátku připomínal můj oblíbený seriál Ztraceni. Film má náboj, hutnou a tajemnou atmosféru, akční scény v Labyrintu dobré a i když se film nevyhnul velké řádce klišé, celkově mě to prostě baví.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nám kdysi stačila Kostka ve Vesnici. Ti mladí teď potřebují celé labyrinty a kolem všeho strašně sofistikovanou postapo omáčku, která sice vůbec nebude dávat smysl, ale co už. Labyrint hlavně v první hodině slušně baví, ale výsledný dojem je u mě nakonec celkem rozpačitý. 6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Není to vůbec špatné. Zápletka samotná i její uchopení coby dobrodružné fantasy na pozadí psychologického soužití skupinky "vyvolených" zvládají udržovat pozornost po celou dobu v bdělých mezích, a přestože námět představuje pro dnešní dobu typický, ambiciózní "velkofilm pro mladé", vizuálně stylizovaná forma je často zastíněna komorními scénami, v nichž se vyostřují konflikty mezi postavami a tajemný labyrint je nám pouze popisně představován. A to je dobře, jelikož ani myšlenkové vyznění a ani akční vnitřek bludiště nemají dostatečný potenciál na to, aby se jimi divák propletl k velkému nevšednímu zážitku. Film tak brzy z hlavy vymizí, ale ta trocha, co v ní zanechá, je veskrze pozitivní.


Dodatečné informace

Původní název:
The Maze Runner (více)
  • USA Labyrint: Útěk
  • USA The Maze Runner
Premiéra v ČR:
18. 9. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
34 mil. USD
Tržby:
348,32 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Labyrint: Útěk je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Labyrint: Útěk


Podobné


Powered byJustWatch