Zajímavosti ze seriálového hitu Problém tří těles: Ukryté logo a skutečný zaměstnanec NASA

Zajímavosti ze seriálového hitu Problém tří těles: Ukryté logo a skutečný zaměstnanec NASA
Problém tří těles | Netflix
Pojďme začít něčím, co by mohlo být zajímavé pro diváky, kteří si chtějí seriál pustit ještě jednou. Pokud budete dostatečně pozorní, tak často narazíte na skryté logo seriálu a knih. Tvůrci se rozhodli mysteriózně skrýt známé logo na absolutně nečekaná místa, aby celý seriál působil ještě tajemněji. Znak tří těles tak můžete vidět například na rukojetích zbraní, vetkaný do látky či do kostýmu, vytesaný do kamenů a na spoustě dalších místech. Mějte proto oči otevřené.
Problém tří těles
Problém tří těles
75%

Komici

Tvůrci seriálu David Benioff, D. B. Weiss a Alexander Woo jsou velkými fanoušky britské komediální scény. Proto se rozhodli do nového seriálu zapojit některé ze svých oblíbených komiků. Na obrazovkách se tak postupně objeví Reece Shearsmith, Mark Gatiss, Jim Howick, Adrian Edmondson nebo i Phil Wang, jemuž jeho malajské kořeny jistě pomohly v obsazení do původně čínské knížky.

Spolupráce

Vedette Lim, která hraje postavu Very Ye, se také objevila v seriálu True Blood: Pravé krev od HBO, na němž mimo jiné jako scenárista pracoval i Alexander Woo, jenž u Problémů tří těles působí jako showrunner. Vedette tehdy ztvárnila Naomi a dvojice se na place setkala po více než 10 letech. Okamžitě prý však navázali na svou předchozí spolupráci a oba si natáčení velmi užili.
Zajímavosti o seriálu Problém tří těles | Kinobox

Virtuální realita

Minimalistické VR helmy, které můžeme v seriálu vidět, jsou vyrobeny z extrémně tenkého zrcadlového kovu o tloušťce pouhých 5 milimetrů. Helmy mají čtyři různé spojovací body – malé kruhy uvnitř, podložku pro přední a zadní část hlavy a také obě uši. Každý herec, který si v seriálu helmu nasadil, předtím podstoupil sken hlavy, aby se tvůrci ujistili, že jim VR set perfektně sedí. Každý herec tak měl svůj vlastní set.
Za seriálem stojí především dnes již zmínění David Benioff, D.B. Weiss a Alexander Woo. První dva z této trojice stojí za velmi populární a kritiky uznávanou Hrou o trůny. Problém tří těles vychází z knižní trilogie od autora Liou Cch´-sina, který svým velmi rozsáhlým dílem přilákal fanoušky z celého světa. Pokud by vás zajímalo i dalších osm zajímavostí z tohoto seriálu, mrkněte se na přiložené video.
Podívejte se také na žebříček nejlepších seriálů, které jsou dostupné na Netflixu.
Zdroj: Netflix, Kinobox