Těchto deset herců si loni vydělalo nejvíce. Na prvním místě je docela překvapivé jméno

Těchto deset herců si loni vydělalo nejvíce. Na prvním místě je docela překvapivé jméno
Vražda v Paříži | Netflix
Ben Affleck a Matt Damon si loni společně zahráli ve sportovním dramatu Air: Zrození legendy, na němž se oba navíc podíleli i producentsky a Affleck též režijně. Damon navíc ztvárnil jednu z podstatných rolí i v hitovém Oppenheimerovi, Affleckovi do pokladničky zase něco málo přisypalo oprášení batmanovského kostýmu v komiksovce Flash.
Air: Zrození legendy
Air: Zrození legendy | Vertical Entertainment
Aura Jasona Stathama jakožto akční hvězdy už není tak zářivá jako před lety, šestapadesátiletý Angličan však neúnavně točí jeden film za druhým, takže se jeho výdělky nastřádají. Naopak Tom Cruise si projekty pečlivě vybírá a smlouvy sepisuje ještě pečlivěji, a tak ani relativní neúspěch dalšího příspěvku do série Mission: Impossible jej až tak nebolí. Ryan Gosling těžil hlavně z kasovní dominance Barbie, Leonarda DiCapria jsme viděli jen v Zabijácích rozkvetlého měsíce a Denzela Washingtona ve třetím Equalizerovi.
Jedinými dvěma ženami v nejlépe vydělávající desítce jsou Margot Robbie, herecky i producentsky veleúspěšná díky Barbie, a Jennifer Aniston, kterou jsme loni mohli vidět v seriálu The Morning Show a hlavně netflixovce Vražda v Paříži. A tam si zahrála s jasným vítězem žebříčku, kterým je milovaný i nenáviděný Adam Sandler.
Barbie
Barbie | Warner Bros.
Ten vsadil na nekompromisní ždímání streamovacího giganta, a tak vedle hraní (a stejně jako Aniston i produkování) ve zmíněné akční krimi daboval i hlavní roli v animáku Leo, zapracoval svou rodinu do řachandy Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu! a nyní je na Netflixu k vidění jeho novinka Kosmonaut z Čech. Sandler si dává záležet, aby pod těmito i leckterými dalšími projekty byl podepsán i jako producent, a tato kombinace úloh v součtu vede k tomu, že si mezi hollywoodskými hvězdami přišel na největší balík. Kompletní žebříček vypadá takto:
1. Adam Sandler (73 milionů dolarů)
2. Margot Robbie (59 milionů dolarů)
3. Tom Cruise (45 milionů dolarů)
4. Matt Damon (43 milionů dolarů)
5. Ryan Gosling (43 milionů dolarů)
6. Jennifer Aniston (42 milionů dolarů)
7. Leonardo DiCaprio (41 milionů dolarů)
8. Jason Statham (41 milionů dolarů)
9. Ben Affleck (38 milionů dolarů)
10. Denzel Washington (24 milionů dolarů)
Kosmonaut z Čech
Kosmonaut z Čech | Netflix
Sandler se v žebříčku nejlépe vydělávajících hollywoodských osobností objevil naposledy před více než dvěma dekádami, díky úspěchu filmů Opilí láskou a Mr. Deeds - Náhodný milionář. Vzhledem k neustálé sledovanosti Sandlerových filmů jde pro Netflix o výhodný obchod – určitě víc než v případě režiséra a herce Tylera Perryho, jehož výdělky z netflixovek Madea se vrací a Jazzmanovo blues jej katapultovaly na vrchol žebříčku za rok 2022.
Podívejte se na náš žebříček nejlepších filmů, které můžete vidět na Netflixu.
Zdroje: Forbes, Collider