Tom Cruise ulovil oscarového režiséra. Získá díky tajemnému projektu vysněnou sošku?

Tom Cruise ulovil oscarového režiséra. Získá díky tajemnému projektu vysněnou sošku?
Magnolia | New Line Cinema
A nemáme tím na mysli vyhlížený projekt Quentina Tarantina s názvem The Movie Critic, kolem něhož se Cruise také ochomýtá. Podle informací serverů Deadline a The Hollywood Reporter by si totiž Cruise měl zahrát v chystaném snímku hvězdného mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita.
Tom Cruise
Tom Cruise

Herec

Ten v polovině minulé dekády kraloval oscarovým ceremoniím díky snímkům Birdman (2014) a REVENANT Zmrtvýchvstání (2015). Posléze se na několik let odmlčel, až koncem roku 2022 jsme od něj na Netflixu mohli vidět osobní a bohužel až příliš podivné drama s autobiografickými prvky s názvem Bardo, falešná kronika několika pravd. Na další Iñárritovo dílo bychom však sedm let čekat nemuseli, jelikož produkční společnost Legendary momentálně domlouvá podmínky spolupráce právě s Warner Bros.
robert-de-niro-leonardo-cicaprio-a-odporna-cast-americkych-dejin-nataceni-killers-of-the-flower-moon-prave-odstartovalo
Leonardo DiCaprio ve snímku REVENANT | 20th Century Fox
Kromě faktu, že půjde o anglicky mluvený snímek, zatím není známo v podstatě nic. Na scénáři by se s Iñárritem měl podílet Nicolás Giacobone a Alexander Dinelaris, s nimiž režisér psal už několik filmů, a dále i Sabina Berman. Informace se zatím přísně drží pod pokličkou, jisté je jen to, že nepůjde o žádné pokračování či navázání na existující franšízu.
Projekt dává pro obě strany perfektní smysl. Od Iñárritova globálního hitu REVENANT Zmrtvýchvstání uplynula už skoro dekáda, a tak by se tvůrci nějaký ten výrazný a hvězdně obsazený projekt určitě hodil. A rovněž pro Cruise půjde o vítanou výzvu, jelikož Iñárritu už právě ve zmíněném filmu dopomohl Leonardu DiCapriovi k dosažení kýženého Oscara, čemuž by se ctižádostivý Cruise jistě také nebránil.
Alejandro González Iñárritu
Alejandro González Iñárritu

Režisér, Scenárista

Cruise momentálně pracuje na osmém Mission: Impossible, které bychom se měli dočkat v kinech příští rok v květnu. Do té doby už jistě budeme vědět více o jeho dalších, možná umělecky ambicióznějších projektech – ať už půjde o spolupráci s Tarantinem, nebo Iñárritem. A kdyby padlo všechno z toho, stále se mluví i o pokračování úspěšné akční sci-fi Na hraně zítřka
Podívejte se také na náš žebříček nejlepších dramat.
Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter