Objeví se Cruise v nové tarantinovce? Režisérův poslední film láká hollywoodskou šlechtu

Objeví se Cruise v nové tarantinovce? Režisérův poslední film láká hollywoodskou šlechtu
Tom Cruise – Top Gun: Maverick | Tom Cruise
The Movie Critic si jako tradičně schová dějové spoilery až do kin, ale režisér potvrdil, že příběh nás zavede do druhé půlky sedmdesátých let za autorem s velmi břitkým slovníkem, jenž psal filmové recenze pro porno časopis. Pro Tarantina šlo o formativní období a s tvorbou daného pisálka měl osobní zkušenosti. Vzhledem k jeho neutuchající cinefilní vášni, která se vedle natáčení filmů rozrostla též k psaní literatury o kinematografii (Filmové spekulace), by mohlo jít o Quentinův vůbec nejosobnější projekt.
The Movie Critic
The Movie Critic
AI
76%
A s tím souvisí pečlivě zvolený casting, který je pro Tarantinovy dialogové snímky esenciální. S Pittem těžko šlápne vedle a pokud nestárnoucí štramák ztvární titulní roli, může v jisté míře navázat na svou postavu z Tenkrát v Hollywoodu. Cliff Booth byl totiž obrovský filmový fanda, což jsme se dozvěděli především z novelizace. Do této oscarové role Tarantino plánoval obsadit také Cruise, neboť měl záložní castingové plány v případě nouze. Řadí se ostatně k fanouškům nevysokého akčního hrdiny a o dvojce Top Gunu prohlásil, že si ji „zatraceně užil“ a že „nabídla spektákl, jaký už dnes moc nevídáme.“
Top Gun: Maverick
Top Gun: Maverick | CinemArt
Hollywoodem se v posledních dnech šíří informace, že Cruise obdržel oficiální nabídku pro The Movie Critic. A rád by se podle všeho připojil, jestliže mu to dovolí přeplněný rozvrh. Musí stihnout dotáčky osmé Mission: Impossible, již kvůli loňským stávkám v Hollywoodu přesunuli na příští rok. V jeho případě by zřejmě šlo o menší roličku, s nimiž však svede zázraky – vzpomeňte na vedlejší part v Tropické bouři (2008).
Pokud by Cruiseovo angažování vyšlo, herec by se s Pittem sešel poprvé od roku 1994, kdy si oba zahráli v klasice Interview s upírem. Tehdy Tarantino vydal Pulp Fiction a stal se režisérskou megastar. Po třiceti letech by se kruh mohl elegantně uzavřít, přičemž lze očekávat další přísun slavných jmen i povědomých tváří. Quentin loni chtěl k malé roli ukecat Bruce Willise, jemuž to však vážný zdravotní stav asi znemožní. Málokdo pochybuje, že jeho rozlučkový projekt vznikne bez Samuela L. Jacksona, Tima Rotha a několika dalších stálic, avšak na podrobnosti si ještě musíme počkat.
zdroje: CBR, The InSneider