Mission: Impossible 8 se o rok odkládá, a aby nenavazovala na propadák, raději mění název

Mission: Impossible 8 se o rok odkládá, a aby nenavazovala na propadák, raději mění název
Mission: Impossible Odplata – první část | Paramount Network
Mission: Impossible Odplata – první část
Mission: Impossible Odplata – první část
81%
Snímek si z kin odnesl pouhých 567,5 milionu dolarů. To by samo o sobě nebyla zanedbatelná částka, kdyby ambiciózní sedmý díl nestál okolo tří set milionů dolarů. S takovou je film po sečtení všech nákladů ve ztrátě nějakých sto milionů, a protože je již natočená část dalšího pokračování, přičemž sedmý díl příběh jen rozběhl, musí se s tímhle vlakem nějak dojet do cílové stanice. Odplata – první část na sebe nakonec po uvedení na videu a VOD vydělá. Ale nebude to hned. Už tak byli v Paramountu nervózní, že mají odklepnutý další film, který by mohl přinést ještě méně peněz.
Mission: Impossible
Mission: Impossible | Paramount Network
A teď přišla další rána. Kvůli stávce herců nemůže režisér Christopher McQuarrie znovu nastartovat produkci a dotočit druhou, údajně velmi náročnou polovinu osmého filmu. Plánované datum premiéry, jímž byl červen 2024, se tak mění na květen 2025. A protože už si v té době běžný divák těžko bude pamatovat, že byla v roce 2023 do kin uvedená vlastně jen půlka filmu, změní se i název. S jistotou to znamená, že sedmička již bude označovaná jen jako Odplata.
Proč vlastně sedmý díl, navzdory fantastickým ohlasům, v kinech vydělal tak málo? Může za to paradoxně hlavní hvězda. Cruise z pozice hlavního producenta přesvědčil studio Paramount o červencovém termínu premiéry, kde však nakonec úřadoval Barbenheimer a pro Ethana Hunta nezbylo místo. K jeho smůle vždy velmi profitoval z IMAX kin, která naprosto ovládl opus Christophera Nolana.
Z nuly k miliardám: megaúspěšné filmové série, které měly skromné začátky
Téma2. 4. 2023
Z nuly k miliardám: megaúspěšné filmové série, které měly skromné začátky
Zatím nepojmenovaný osmý díl by tedy neměl potkat stejný osud. Jediné, co by mu mohlo skutečně ublížit, by bylo, kdyby studio trvalo na tom, že zatím nenatočená část vznikne za výrazně méně peněz než dosud natočený materiál, aby se ušetřilo. Ale k takovému scénáři snad nedojde.
Vyjma Odplaty najdete všechny díly série Mission: Impossible v nabídce SkyShowtime s českým dabingem i s titulky. Jak dobře si vedou jednotlivé díly v rámci hodnocení uživatelů a uživatelek naší databáze, zjistíte v Kinobox žebříčku nejlepších akčních filmů uvedených na SkyShowtime.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.