Kultovní režisér natočí s McGregorem a Hathaway mysteriózní dobrodružství s dinosaury

Kultovní režisér natočí s McGregorem a Hathaway mysteriózní dobrodružství s dinosaury
Obi-Wan Kenobi | Lucasfilm Ltd.
Hathaway, již známe z Deníku princezny nebo oscarových Bídníků, se k projektu připojila už loni v březnu. Od té doby se i vinou hereckých a scenáristických stávek protahovala preprodukce a až nyní The Hollywood Reporter informoval o obsazení úlohy otce, která připadne Obi-Wanu Kenobimu a Doktoru Spánkovi Ewanu McGregorovi. Dvaapadesátiletý herec loni ve Varech uvedl road-movie Druhá šance, v němž si zahrál s vlastní dcerou Clarou.
David Robert Mitchell
David Robert Mitchell
Mitchellova novinka vzniká pod studiem Warner Bros. a příběhové detaily se drží v tajnosti. Zákulisní zdroje však webu Hollywood Reporter našeptaly, že půjde o „rodinné dobrodružství z osmdesátek, které zahrnuje dinosaury.“ A to je dost šokující zvrat i na režisérovy poměry, který avizuje odvážnou revizi stále oblíbeného žánrového hybridu rodinné sci-fi. Jedním z producentů filmu je nepřekvapivě J.J. Abrams, tvůrce Ztracených a režisér Star Treku, sedmé a deváté epizody Star Wars nebo dětského dobrodružství s mimozemšťany Super 8.
Neutečeš
Maika Monroe – Neutečeš | RADiUS-TWC
V Neutečeš si Mitchell vzal na paškál slasher horory, v nichž maskovaní zabijáci pronásledují zejména dospívající chůvičky s postranními úmysly ohledně využití cizího gauče. Zaběhlá schémata obohatil o nadpřirozenou entitu, která na sebe bere různé podoby a v rychlosti šouravé chůze, zato však s železnou vytrvalostí následuje teenagery, kteří se provinili sexuálním stykem. Kletbu mohou oběti předat opět sexem, přičemž snímek hloubavě načrtává nebezpečí vyvěrající i z těch nejzákladnějších potřeb puberťáků.
Mitchell momentálně chystá k Neutečeš pokračování, pro které se vrátí také herečka Maika Monroe. Mysteriózní výprava Hathaway a McGregora za dinosaury však rázem vypadá ještě lákavěji a můžeme si být jistí tím, že přinese další neotřelý zážitek.
zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter