Deník princezny

58%
Deník princezny

Mia je nenápadná, inteligentní a mile ztřeštěná studentka střední školy. Žije v San Francisku se svou matkou, svobodomyslnou umělkyní (Caroline Goodall). V neslušivých brýlích, s nemoderním účesem i oblečením jako z bazaru je tak trochu outsiderem mezi spolužačkami, které myslí jen na zábavu, parádu a na to, jak Miu zesměšnit. Ta marně vrhá zamilované pohledy na fešáckého třídního playboye Joshe (Erik von Detten). Josh si ale ošklivého kačátka Mii ani nevšimne. Pak se najednou objeví na scéně babička odkudsi z Evropy (Julie Andrews), kterou nikdy neviděla, a sdělí dívce šokující novinu. Její otec, kterého vůbec nepoznala, byl panovníkem malé evropské země, a protože nedávno zemřel, stává se Mia dědičkou trůnu. Babička královna slibuje, že z ní udělá princeznu jak má být. Patnáctiletá Mia musí řešit životní dilema zůstat obyčejnou studentkou nebo naplnit přání babičky a otce a převzít odpovědnost za vládu malé vzdálené země.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Celkem snesitelná teen slaďárna vyšperkovaná princeznovským tématem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Disney studio přineslo svoji verzi příběhu o tom, jak se z ošklivého kačátka stane půvabná princezna. Ne, tohle s o rok starší kolumbijskou telenovelou ´Ošklivka Betty´ skutečně nemá nic společného, i když společné motivy by tu byly. Vyprávění o zakřiknuté Mii, do které si každý ´kopne´, přináší především lehký humor, jednoduchý děj, k tomu romantickou atmosféru a typické dívčí trable. A tak je divácky zaměřen především pro mladé dívky, které námět nejvíce osloví.
Fingon
16 886 bodů
4
Mám mladší sestru, takže se ke mně jednoho dne dostala knižní předloha... upřímně řečeno, i ve svém miniaturním rozsahu (neřekl bych, že to má o moc víc než sto stránek) je takhle četba pro náctileté slečny mladší patnácti let co se myšlenkové bohatosti daleko hodnotnější než tenhle pokus. Je to škoda, protože mám moc rád Anne Hathaway i Hectora Elizonda... nejlépe zde působí Julie Andrews, jejíž ztvárnění Královny matky (vlastně už babičky) jde ale zcela proti duchu knihy. BTW, knižní série se teď pohybuje někde kolem osmého dílu a bohužel i zde jde "kvalita" prudce dolů (na druhé straně - je to docela zábavná parodie na knihy pro tuto věkovou skupinu, což si ovšem asi těžko uvědomí někdo, kdo se do těchto vod nikdy nedostane, tedy ani já:-).

Dodatečné informace

Původní název:
The Princess Diaries (více)
  • USA Deník princezny
  • USA The Princess Diaries
  • USA Denník princeznej
Premiéra v ČR:
29. 11. 2001
Země původu:
USA
Rozpočet:
37 mil. USD
Tržby:
165,34 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Deník princezny je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Deník princezny


Podobné


Powered byJustWatch