Anne Hathaway jako lesbická psycholožka. Thriller Eileen upoutal na festivalu Sundance

Anne Hathaway jako lesbická psycholožka. Thriller Eileen upoutal na festivalu Sundance
Eileen | Fifth Season
Eileen
Eileen
61%
McKenzie ztvárňuje ustaranou mladou Eileen pracující ve vězení, jejíž posedlostí se stane nová kolegyně Rebecca (Hathaway), záhadná cizinka a psycholožka. Festivalové publikum i kritika ocenily výkon obou hereček ve filmu podle předlohy Ottessy Moshfegh, jež se podílela i na scénáři. „Byla to skvělá zkušenost, která mi opravdu přinesla radost. Psali jsme spolu s Lukem Goebelem a oba jsme se shodli na tom, že šlo o osudovou spolupráci. Všechna ta krev, pot a slzy, které jsme vypotili, se nám milionkrát vyplatily,“ prohlásila spisovatelka pro The Hollywood Reporter.
Eileen: trailer | NEON
„Možnost vycházet ze znalostí knihy byla neuvěřitelným zdrojem ispirací,“ prohlásila McKenzie. „Odpověděla mi na mnoho otázek. Necítila jsem potřebu bombardovat Ottessu dotazy ohledně mojí postavy. Cítila jsem velkou oporu. A s tím se pojila i určitá svoboda dát té roli vše potřebné a přivést ji k životu unikátním způsobem,“ dodala herečka. Podpořila ji i její zkušenější kolegyně Anne Hathaway. „Myslím, že jsme obě svoje i ostatní postavy milovaly a dokázaly to sdílet,“ pravila Hathaway. „Povzbuzením bylo i množství odvedené práce na scénáři. Řekla jsem Ottesse: ‚Uvěřila bys někdy, že jsme tady všichni jenom díky tomu, co vymyslel tvůj mozek? To je neuvěřitelné!‘“ dodala.
Moshfegh nyní pracuje na scénáři komediálního dramatu My Year of Rest and Relaxation, který by mělo produkovat studio Margot Robbie LuckyChap, jež si zažádalo o práva. A podle šeptandy z filmových kruhů by se režie měl chopit řecký tvůrce Yorgos Lanthimos (Zabití posvátného jelena, Favoritka, Humr, Chudáčci).
zdroje: Variety, Kinobox

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.