Dva prvotřídní mistři strachu pod jednou střechou. Studia Blumhouse a Atomic Monster spojují síly

Dva prvotřídní mistři strachu pod jednou střechou. Studia Blumhouse a Atomic Monster spojují síly
Pět nocí u Freddyho | CinemArt
Blumhouse (Jason Blum) a Atomic Monster (James Wan) budou pracovat jako oddělené značky, které si udrží svou tvůrčí nezávislost. Vlastnictví nového hororového domu se rozdělí mezi majoritního majitele Bluma, Wana a společnost Comcast, která patří do kongromerátu NBCUniversal.
Proč se bojíme panenek? Hororový hit M3GAN připomíná, že stejně jako u Chuckyho či Annabelle je odpověď v evoluci
Téma12. 1. 2023
Proč se bojíme panenek? Hororový hit M3GAN připomíná, že stejně jako u Chuckyho či Annabelle je odpověď v evoluci
Obě studia, která proslula tím, že s minimálním rozpočtem dokázala přinést mimořádně výnosnou hororovou podívanou, spolu kooperovala již delší dobu. Podílela se například na předloňské M3GAN, ve čtvrtek 4. ledna uvedou do tuzemských kin další společný počin, hororové Noční koupání (Night Swim).
Noční koupání: trailer | CinemArt
Úředně stvrzené spolčení dvou komerčně úspěšných subjektů má za cíl vytěžit z této energie maximum, rozšířit portfolio o hororově laděné počítačové hry a audiostreamovací platformu. Blum se již dříve pro Variety vyjádřil, že by ve své společnosti chtěl produkovat minimálně osm hororových titulů určených pro kina ročně. Další výrobu by rád směroval na streamovací platformu Peacock, která patří pod NBCUniversal. Dá se tedy tušit, že od Bluma a Wana u jednoho stolu můžeme očekávat víc hororové zábavy. Doufejme, že to všechno nebude na úkor kvality.

Jason Blum
Jason Blum

Producent, Výkonný producent

Jason Blum odstartoval kariéru producenta ve společnosti Blumhouse v roce 2007 levným hororovým hitem Paranormal Activity, který zaznamenal mimořádně kladnou odezvu publika a komerční potenciál (série se natáčela až do roku 2021). První díl vyšel na 15 tisíc dolarů a utržil 193 milionů. Blum se dále podílel na vzniku levných hororových hitů Insidious (2010, tržby 100 milionů dolarů, rozpočet 1,5 milionu) a Sinister (2012, tržby 83 miliony dolarů, rozpočet 3 miliony). Dalším nezávislým hitem se stalo oscarové drama Whiplash, snímek Uteč (Get Out) nebo v loňském roce uváděný horor inspirovaný videohrou Pět nocí u Freddyho (Five Nights at Freddy´s).
James Wan
James Wan

Režisér, Výkonný producent

James Wan začal svou kariéru jako režisér a producent nízkorozpočtové hororové série Saw (2004, tržby 104 miliony dolarů, rozpočet 1,2 milionu). Společnost Atomic Monster založil v roce 2014 a v její produkci vznikly hlavně tituly z hororového The Conjuring Universe (série V zajetí démonů, Annabelle, Sestra). Režíroval a produkoval i hollywoodské tituly jako Rychle a zběsile 7 (Furious 7), dva filmy s komiksovým Aquamanem nebo M3GAN.
zdroje: Kinobox, Bloody Disgusting, The Hollywood Reporter, Variety