Paranormal Activity

55%
Paranormal Activity

Mladý pár Katie a Micah se nastěhuje do nového domu v San Diegu. Obyčejný pár v obyčejném domě. Za krátký čas začne mít Katie dojem, že v domě nejsou sami. Věci se pohybují, z různých míst se ozývají divné zvuky. Micah si myslí, že se Katie jen něco zdá. Aby jí dokázal, že se mýlí, nainstaluje do ložnice videokameru. Velká chyba! Cosi nehmatatelného v domě je. Teď už to vědí oba. Denně zažívají útoky čehosi nevysvětlitelného. Hrůzné zážitky přicházejí každou noc a jejich intenzita se stupňuje. Mladý pár se ocitá na pokraji šílenství, vyčerpání a nekončící hrůzy. Stmívá se a nadchází další noc… Bude tahle jejich poslední nebo se dočkají východu slunce? (oficiální text distributora)



Režie:
Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Mladý pár se přistěhuje do nového domu a prostě žijí. Samozřejmě je po ruce kamera a tak vzniká přirozené video, jaké dělá kde kdo. Dnes hlavně smartphonem, že? Postupně se však dozvídáme patřičnou zajímavost, která vede k určitému nadhledu a přesvědčení co se týče náhlých nočních podivných událostí, které se začnou projevovat a které pomaloučku nabírají na intenzitě. Found footage tentokrát z domácího prostředí. Takže žádná parta lidiček točící dokument, ale tentokrát pouze ryzí domácí video. Námět je tedy jasný, děj zásadní a nejjednodušší, jaký mohl být a skutečně pomaloučku houstnoucí atmosféra. Takže žádné obludy, žádné kýble krve a utržené kusy těl, žádné lekačky. Film skutečně jedoucí na atmosféře, u kterého se vyplatí sledování v naprosté tmě a za naprostého ticha, jinak film nevynikne tak, jak by mohl. A že to není děsivé? No, jak se to vezme. Takových kritizujících hrdinů po světě chodí. Jedinou vadou na kráse je konec. Ten je dosti vlivem mírného vývoje událostí dosti přes čáru a nepomůže tomu ani připojený konec alternativní. Tím v podstatě nic vylepšeno nebylo. Škoda, protože co se týče přirozených paranormálních jevů, mělo to svůj potenciál.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Zbytečná a nudná kopie Blair Witch, která krade veškeré její prvky, ale není ani zdaleka tak povedená. Příběh je zoufale nepůsobivý a táhne se. Námět dobrý, ale zpracování nestačí. Stálo to patnáct tisíc? Ani tenhle rozpočet tu není znát. Pointa je žalostně nešokující. Herci nezajímaví. O nějakém strachu nemůže být řeč. I jako někdo, kdo hodně obhajuje Blair Witch, musím říct, že je to hovadina. Když jdu v noci na záchod, zažiju větší dobrodružství než sledováním tohohle filmu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Aha, tak tohle je to slavné PA. Dost nesympatický pár (nemůžu si pomoct), který plká a plká a sem tam se v noci v ložnici něco pohne. Nápad za milion, tržby za neskutečných 200 mio, ale počítám, že nasraných diváků v kinech muselo být asi taky požehnaně..

Dodatečné informace

Původní název:
Paranormal Activity (více)
  • USA Paranormal Activity
  • USA Actividad paranormal
  • USA Atividade Paranormal
  • USA Metafysiki drastiriotita
  • USA Paranômaru akutibiti
  • USA Paranormal Activity - Actividade Paranormal
  • USA Paranormalno
Premiéra v ČR:
19. 11. 2009
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,22 mil. USD
Tržby:
193,36 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Paranormal Activity je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Paranormal Activity


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch