Lovec Kraven se odhaluje. První film z vesmíru Spider-Mana, který bude pořádně krvavý

Lovec Kraven se odhaluje. První film z vesmíru Spider-Mana, který bude pořádně krvavý
Lovec Kraven | Sony
Ten nicméně do MCU nespadá. Kraven patří do spidermanovského vesmíru, na nějž vlastní filmová práva korporace Sony, která se rozhodla kolem pavoučího hrdiny vystavět SSU (Sony's Spider-Man Universe).
Lovec Kraven
Lovec Kraven
AI
73%
Lovec Kraven je čtvrtým příspěvkem do SSU (předešlé filmy jsou Venom, Venom 2: Carnage přichází a Morbius) a jako úplně první nabídne rating R, tedy mládeži nepřístupno. A že nejde jen o marketingové lákadlo, ukazuje první uvolněný trailer, v němž se skutečně krví nešetří.
Lovec Kraven: trailer | Sony
Aaron Taylor-Johnson (Bullet Train, Godzilla) hraje ve filmu Sergeje Kravinova, Spider-Manova protivníka číslo jedna. Během rozhovoru s Variety Taylor-Johnson uvedl, že jeho verze postavy se bude výrazně lišit od komiksů. Dále prohlásil, že jeho Kraven „není mimozemšťan ani čaroděj, je to jen lovec, člověk s jasným cílem“. Znalci originálu budou nejspíš na vážkách z toho, co v Sony ukuchtili, protože protože Taylor-Johnson o Kravenovi říká, že je „ve filmu milovníkem zvířat a ochráncem přírody“, což je v přímém rozporu s ústředním jádrem postavy, jak je vylíčená v komiksové předloze.
Snímek natočil J. C. Chandor (Vše je ztraceno, Trojí hranice) podle scénáře Matta Hollowaye (Iron Man, Transformers: Poslední rytíř, Uncharted). V hereckém obsazení se k Taylor-Johnsonovi přidali Russell Crowe, Ariana DeBose, Christopher Abbott, Alessandro Nivola, Fred Hechinger a Levi Miller.
Po propadu Morbia Jareda Leta v Sony nutně potřebují hit. Dvakrát tolik, když připravují hned několik filmů o méně známých postavách, s nimiž by chtěli v kinech uspět (Madame Web, El Muerto a Hypno-Hustler). Je nicméně zřejmě jen otázkou času, než zapojí do boje i Spider-Mana, který je vždy zárukou úspěchu. Pokud by na to došlo, nebyl by jím však nejspíš Tom Holland, který patří do MCU.