Nový film Stevena Spielberga má datum premiéry. Režisérská legenda znovu volí unikátní a neprozkoumané téma

Nový film Stevena Spielberga má datum premiéry. Režisérská legenda znovu volí unikátní a neprozkoumané téma
Steven Spielberg v zákulisí natáčení Ready Player One | Warner Bros.
Steven Spielberg, zdaleka nejvěhlasnější filmař současnosti, ani ve svých 75 letech nepolevuje v práci. Jen co si splnil celoživotní sen a natočil remake muzikálové klasiky West Side Story, který má premiéru již tento týden, vrhl se na další osobní a v rámci jeho filmografie unikátní téma. Rodinné hodnoty a motiv absentujícího otce sice Spielberg prozkoumával v mnoha svých filmech, ale o nadcházejícím snímku s názvem The Fabelmans, natáčeném v Los Angeles v průběhu tohoto léta, to bude platit dvojnásob.
Semibiografický film bude částečně vycházet z režisérova dětství, které trávil v problematickém rodinném kruhu a s kamerou, s níž odmalička natáčel vynalézavé amatérské snímky. The Fabelmans si odbyde americkou premiéru už příští rok, konkrétně pak 23. listopadu. Toto podzimní nasazení opět svědčí o oscarových ambicích a ještě zatraktivňuje už tak silné listopadové okno, na které se můžeme příští rok těšit. V tentýž měsíc jsou naplánovány také premiéry komiksovek The Flash a Black Panther: Wakanda Forever, nového filmu Davida O. Russella (Špinavý trik) a trojky Creeda, která vlétne do kin rovněž 23. listopadu.
Michelle Williams
Michelle Williams | The Fando
Kromě netradičního autobiografického námětu vábí Spielbergova novinka také na působivý casting. Filmovou verzi režisérovy matky si zahraje Michelle Williams (Místo u moře), otce pak Paul Dano (Až na krev) a strýce Seth Rogen (Apokalypsa v Hollywoodu). O scénář se postaral Tony Kushner (letošní West Side Story, Mnichov) společně se Spielbergem, jenž bude ve svém zřejmě nejosobnějším snímku vzpomínat na nejvíce formativní léta dospívání. O příběhu se nic neví, ale jistě se můžeme těšit na nostalgickou emocionální nadílku, která zajistí ikonickému filmaři další kariérní pozlátka v podobě prestižních ocenění. West Side Story se ostatně těší nadšeným ohlasům a není důvod k obavám, že by osobně naladěný Spielberg ztrácel vypravěčskou působivost.