Creed III

76%
Creed III
Třetí díl úspěšné boxerské série. Creed ovládl svět boxu a vystoupil až na jeho pomyslný vrchol, přičemž zažívá i šťastné rodinné období. Změna přichází společně s jeho přítelem z dětství, který se po několika desítkách let vrací z vězení zpátky na svobodu. Netouží po ničem jiném, než dostat šanci v ringu. Jeho osobnost však oplývá značnou agresí, což vede k nevyhnutelnému střetu. Creed se dávnému příteli musí postavit v zápase, ve kterém jde mnohem víc než o pouhé vítězství.



Recenze: Creed III

Kinobox.cz
70%

Třetí Creed tedy úspěšně kombinuje chlapáckost, jakou od boxerských filmů jejich publikum očekává, s pár nenásilně zakomponovanými a bezesporu sympatickými přesahy, které sportovní nadšence nepobouří a citlivější duše potěší. Výsledek se dá proto označit za Jordanovo režijní i herecké vítězství, přestože „jen“ na body – emočně knockoutovaných diváků a divaček bude spíše poskrovnu.


Pete69
Pete69
29 978 bodů
7
Klasická Rockyovka.. Dávný přítel, křivda a odplata. Líbily se mi boxerské zápasy, které působí více věrohodně, než tomu bývalo u "Rockyho řežeb" , ale boxu tam zase až tolik nebylo. Boxerský film říznutý rodinným dramatem. Jako celek se mi film líbil a beru to po druhém dílu, jako návrat kvality.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
7
Creed III je důstojným závěrem trilogie, který ukazuje, že Michael B. Jordan není šikovný jenom před kamerou, ale i za ní. Jonathan Majors je castingovou trefou, souboje jsou ideálně intenzivní a v IMAXU vypadají velkolepě, intenzivnější jsou ovšem paradoxně ty pasáže, které se odehrávají mimo ring. Creed se poté sice může snažit, aby opustil stín Rockyho, dost možná jde ovšem o krapet prohraný souboj. Italský hřebec sice nechybí tolik výrazně, Creed má ovšem dost možná problém v tom, že do budoucna neexistuje směr, kterým koncept série nějak zásadně posunout. Při podobné nastavené laťce ovšem Creed IV ani spin-off Draga rozhodně neurazí…. Více zde
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Třetí Creed a devátý (!!) film z Rockyho světa, který poprvé je opravdu bez účasti Sylvestera Stalloneho, který se od značky rozhodl distancovat.. Kdysi pro mě Rocky byl tím vrcholem sportovních filmů a pořád mám třeba u čtvrtého kousku z téhle série emoce, jaké nenabízí skoro žádný biják.. Snímek stojí na rozcestí, kdy si divák musí vybrat, jestli je schopen se tomu poddat a připustit si, že Adonis už je na to sám, anebo zkrátka stát názoru, že bez Slye se na to už dívat nedá.. Na třetím Creedovi mi paradoxně přijde nejzajímavější, co předvedli oba tihle "boxeři" už v preprodukci, tedy ukázka toho, jak vnímá sérii Stallone a jak Coogler s Jordanem.. A i když si myslím, že celá značka Creed má skutečně spíše potenciál v té osobní rovině, tak prostě vrcholem všech těhle bijáků byl ten finální duel v ringu a to nakonec paradoxně potvrzuje i třetí Creed.. Někomu tyhle osobnější pojetí přijdou lepší, že dají postavám trošku uvěřitelnosti, ale já takhle Rockyho neznám a nakonec jsem názoru, že to zkrátka není úplně ono... Adonis Creed je na vrcholu, proto chce každý využít příležitosti ho z něj shodit. A s úspěchy se na povrch dostávají minulé křivdy, které čekají až bude jedinci nejlépe.. A proto přichází jeho dětský kamarád Damien v podání Jonathana Majorse, se kterým pořád nevím jestli mě to jeho polovážné herectví baví. Obzvlášť tady jsem si říkal, že chci ty jeho oči vidět brečet v nějaké romantické komedii, ale otázka zda se vůbec k nějaké takové budoucnosti ještě dostane... Velká část příběhu je o nastolení iluze, že tenhle vztah tu byl už předtím, že vlastně v postavách žije už od počátku celé série. Kdy tohle já ve filmových sériích ale nenávidím. Je to neduha sequelů, které jen podtrhují nejasnou autorskou vizi.. Když se příběh drží boxu a třeba ještě ukáže nečestnost postav, jež pramení z pokřivených životních osudů, vidím na co jsem zvyklý, ale jak jde osobní cestou, rozdělujeme se.. Daří se představit Adonise stojícího na vlastních nohách s rodinou, kde pořád je vnitřní spor mezi takovou idylou a boxerským srdíčkem, přesně jak to vždycky měl i Rocky. Celý film se buduje nějaké vyrovnávání s minulostí, aby ve finále nakonec film seškrtal trénink na naprosté minimum (u série jsou vždycky ty tréninky esencí toho sportovního wibu) a už už spěchá do ringu, který mě prostě nebaví a nedaří se působit zapamatovatelně jako v předchozích případech, i když divákovi pořád podsouvá to minulostí propojení.. Nakonec z toho mám takový vyděračský pocit, který je nakonec nejpodobnější Rockymu V, akorát že nikdo nesahá jeho charakteru ani po kotníky.. Asi by bylo fér se příště netvářit že Creed IV je jako Rocky IV, anebo se na to už definitivně vykašlat? 60%


Dodatečné informace

Původní název:
Creed III (více)
  • USA Creed III
  • USA Creed 3
  • USA Creed III.
  • USA Creed III: Efsane Devam Ediyor
  • USA Creed III: Rocky's Legacy
  • USA Krid 3
  • USA Krydas III: Legenda tęsiasi
  • USA Tay Đấm Huyền Thoại 3
  • USA Trúarjátning 3
  • USA Κριντ III
  • USA Крийд 3
  • USA Крід III
  • USA 洛奇系列:王者之後3
  • USA クリード 過去の逆襲
  • USA 金牌拳手3
Premiéra v ČR:
2. 3. 2023
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
275,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Creed III je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Creed III


Podobné


Powered byJustWatch