Nová Vrána na prvních fotkách. Herecký talent navazuje na tragicky zabitého předchůdce

Nová Vrána na prvních fotkách. Herecký talent navazuje na tragicky zabitého předchůdce
Vrána (2024) | Lions Gate Films
„Pochopitelně šlo o obrovskou tragédii, již jsme měli při výrobě neustále na paměti,“ vzpomenul režisér Sanders smutnou nehodu z natáčení původní verze, kdy Brandon Lee podlehl zranění po výstřelu zbloudilého ostrého náboje. Film Alexe Proyase zaznamenal v kinech solidní úspěch a ční ve vitríně s kultovními díly po boku režisérova dalšího počinu Smrtihlav. Po smrti hlavního herce se snímek komplikovaně dotáčel, ovšem Leeův odkaz zůstal důstojně zachovaný a atmosférická podívaná dostala morbidní nádech, jímž se zcela vymezuje proti většinové komiksové konkurenci.
Vrána
Vrána
AI
67%
Sanders, jenž se k opulentnímu 170milionovému debutu Sněhurka a lovec propracoval hlavně tvorbou televizních reklam, hodlá ctít památku zesnulého herce, jehož duše prý v novém zpracování ožívá. „Jeho verze Vrány se vyznačuje autentickou křehkostí a krásou. Bill mi v tomto ohledu připadá jako vhodný nástupce,“ doplnil směrem ke Skarsgårdovi, jenž ve dvaatřiceti letech platí za hereckého chameleona. Hlavně záporáky zosobňuje s bravurou, což dokázal v hororové sérii To nebo v loňském Johnu Wickovi. Umí ale vzít i za akční konec, jak dokládá nedávno vydaný trailer k osobitému akčňáku Boy Kills World.
Vrána (2024)
Vrána (2024) | Lions Gate Films
Po jeho boku stanula zpěvačka a skladatelka FKA twigs jako Shelly, již před očima jejího snoubence Erica (Skarsgård) zabije pouliční gang. Zraněním podlehne také Eric, jehož oživí mystická vrána a uvrhne jej na stezku pomsty, kterou lemuje nářek nad ztrátou nejmilovanější osoby. Scénář obstarali Zach Baylin (Creed III, Gran Turismo) s Willem Schneiderem, přičemž jejich vize přemostila preprodukční peklo, v němž se projekt s různými tvůrci nacházel od roku 2008.
Vrána (2024)
Vrána (2024) | Lions Gate Films
Sanders, který natočil také adaptaci mangy Duch ve stroji (Ghost in the Shell) se Scarlett Johansson, ocenil příležitost dirigovat netradiční komiksovku, která lpí na pocitech ztráty a nářku. „Přitahovala mě možnost natočit temnou romanci. Něco, v čem postavy čelí ztrátě, žalu a éterické roušce oddělující život a smrt, přes níž se musí natáhnout. Vyrůstal jsem posloucháním Joy Division a The Cure a tenhle film je trochu jako skladba od The Cure – krása melancholie,“ vysvětlil režisér své motivace a přibližnou náladu filmu.
Lépe napoví blížící se trailer, ale moderní adaptace Vrány se zdá být v dobrých rukách. Natáčení probíhalo v létě 2022 také v Praze, kde Skarsgård nedávno filmoval i horor Nosferatu. Syn Stellana Skarsgårda (Černobyl) má v obou případech jedinečnou šanci rozšířit svůj repertoár o zajímavé a nepoddajné žánrovky s apelem na široké mainstreamové publikum.
Podívejte se také na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu.
zdroje: Movieweb, Vanity Fair