CZ tržby: Rychlí a zběsilí špunti na vodě

CZ tržby: Rychlí a zběsilí špunti na vodě
Vin Diesel
Vin Diesel
Vin Diesel
Stejně jako před dvěma roky akční pecka Rychle a zběsile, tentokrát s pořadovým číslem 8. Srovnání novinky se sedmičkou je pozoruhodně vyrovnané. Sedmý díl vidělo před dvěma roky 112.446 fanoušků, kteří za vstupenky zaplatili přes 15 milionů korun. Rychle a zběsile 8 vidělo od čtvrtka do neděle 113.055 diváků, tržby činily 16.72 milionů korun. Což je trochu lepší než komerční ohlas sedmičky, kterou provázelo loučení s Paulem Walkerem.
Rychlá a zběsilá série prostě válí. Před pár dny stanovila rekord, když nejrychleji v historii celosvětových tržeb dosáhla na metu půl miliardy dolarů. U nás se Dom a spol o rekord nepostarali, i tak je jejich zápis do statistik velmi solidní.
Jiří Langmajer
Špunti na vodě | Bioscop
Špunti na vodě dopádlovali na druhé místo žebříčku. Táhli populární tuzemští herci, rodinný žánr, našlapaná kampaň a fakt, že počasí přálo návštěvě kina. Komedii Jiřího Chlumského vidělo o premiérovém víkendu 76.910 diváků, v pokladnách nechali 10.2 milionů korun. Režisér Chlumský si díky Špuntům na vodě připsal jedno osobní prvenství, snímek ze všech jeho filmů vůbec zaznamenal nejlepší komerční přijetí v rámci premiérového víkendu. Uvidíme, jaká čísla posbírá celkem.
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
O 16 procent si oproti předchozímu víkendu polepšil další rodinný snímek, animovaní Šmoulové: Zapomenutá vesnice (2017). Moc nechybělo a předběhli tihle populární modrásci i Špunty na vodě. Nakonec na Šmouly do 105 kin přišlo 69.241 diváků, kteří v pokladnách nechali 9.52 milionů korun. Celkově má animovaný fenomén na kontě téměř 212 tisíc diváků a 29 milionů korun. Velmi dobrá čísla.
Šmoulové se v novém dobrodružství vrátili k ryze animované verzi a celosvětově od nedávné premiéry utržili přes 95 milionů dolarů. Tvůrce vyšli na 60. S prvním částečně hraným a animovaným filmem z roku 2011 se to ale srovnávat nedá. Do něj autoři napumpovali 110 milionů dolarů a vrátilo se jim přes půl miliardy.
Kevin Kline, Emma Watson
Kráska a zvíře
Naopak hraná verze původní animované pohádky Kráska a zvíře (2017) obsadila čtvrté místo díky návštěvnosti 25.787 diváků a tržbám 3.53 milionu korun. Studiu Disney to opět vyšlo. Film s rozpočtem 160 milionů dolarů je v kinech po celém světě měsíc a už pokořil metu 1 miliardy dolarů. U nás má na kontě necelých 300 tisíc diváků a 41 milionů korun.
Mimi šéf
Mimi šéf
Z předpremiérových projekcí se na páté příčce umístil animovaný Mimi šéf (2017). Kojenec v obleku a s nejedním tajemstvím byl vyslán do 29 kin. Přišlo na něj 12.662 diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 2 miliony korun. Příští pondělí budeme vědět, jak se novinka studia DreamWorks chytla celoplošně.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.