Kráska a zvíře

72%
Kráska a zvíře

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince.

Ve filmu hrají: Emma Watson coby Kráska, Dan Stevens jako zvíře, Luke Evans v roli Gastona, pohledného, ale povrchního vesničana, který se snaží Krásku okouzlit, Kevin Kline coby Maurice, Krásčin otec, Josh Gad jako LeFou, Gastonův ponižovaný kumpán, Ewan McGregor coby svícen Lumiere, Stanley Tucci jako cembalo Maestro Cadenza, Audra McDonald v roli šatní skříně Madame de Garderobe, Gugu Mbatha-Raw jako oprašovátko Plumette, Hattie Morahan v roli čarodějky a Nathan Mack coby čajový šálek Chip. Herecký tým doplňují Ian McKellen coby stojací hodiny Cogsworth a Emma Thompson jako čajová konvice paní Pottsová.

Snímek Kráska a zvíře, inspirovaný stejnojmenným animovaným filmem z roku 1991, režíroval Bill Condon. Scénář napsali Stephen Chbosky a Evan Spilitopoulos, producenty jsou David Hoberman, p.g.a. a Todd Lieberman, p.g.a. ze společnosti Mandeville Films, a vedoucími výroby jsou Jeffrey Silver, Thomas Schumacher a Don Hahn. Hudbu k filmu složil Alan Menken, který získal dva Oscary (nejlepší původní soundtrack a nejlepší píseň) za hudbu k původnímu animovanému filmu, a soundtrack filmu zahrnuje nové nahrávky původních písní od Menkena a Howarda Ashmana, stejně jako tři zcela nové písně, jež napsal Menken společně s Timem Ricem. (Falcon)




Recenze: Kráska a zvíře

Kinobox.cz
60%

Jsem si ovšem vědom, že mnozí z vás (a vaše děti) na nějaký 25 let starý animovaný film kašlou. V takovém případě budete téměř jistě spokojeni. Nebo aspoň nebudete znechuceni. Ale obávám se, že Bill Condon opravdu není moc dobrý režisér muzikálů ani pohádek a jakýkoliv mega rozpočet to nemůže úplně napravit.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Rok se s rokem sešel a máme tu další verzi dnes již klasiky Kráska a zvíře. Tentokrát to tvůrci pojali jako muzikál což mne příliš nepotěšilo,protože nepatřím mezi fandy toho žánru. Viděl jsem to v originále a musím říct,že zazpívané a vlastně celá hudební čísla nebyla tak zlá a otravná jak jsem očekával. Navíc obsazení v tomto případě bylo na jedničku jmenovitě hlavně Luke Evans. Digitální stránka filmu byla dle očekávání skvělá a i zvíře vypadalo dobře. K samotnému příběhu nemá smysl ani nic psát,protože už byl tolikrát zfilmován,že nedokáže ničím překvapit.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Toto nablýskané zpracování Krásky a zvířete je typicky americké. Muzikálové pojetí mě vůbec neoslovilo, možná je to i tím, že písně utrpěly dabingem. Nejlepší bylo zpracování lidí, kteří byli proměněni ve věci. Emma Watson nic moc, zpracování zvířete slušné. Nablýskaná, muzikálová pohádka určená hlavně dětem a možná některým ženám. 60%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Jedna z nejznámějších pohádek o dívce, která po uvěznění, po snaze zachránit svého otce, dostane tzv. Stockholmský syndrom a zamiluje se do svého věznitele, který je sice vlivem kletby nestvůrou, ale na základě vyřčené lásky se promění v pohledného mladíka. Snad není nikoho, kdo by tento příběh neznal. Své zpracování má i v českém filmu. ´Kráska a zvíře´ (1971) a nebo ´Panna a netvor´ (1978). Studio Walta Disneye příběh proslavilo svým animovaným snímkem a nyní přišlo s jeho hranou verzí. Onu milou a pohlednou dívku pod jménem Bell si zahrála Emma Watson a kupodivu dobře. Najdou se sice scény, kde to krapet zaskřípe, ale divák sledující hlavně příběh a poslouchající písničky takovýto neduh lehce přehlédne. Žánrově se jedná o muzikál a vcelku chytlavý. Jednoduché a melodické písničky jsou sice u Disney filmu prim, ale tohle je něco víc. Jestli to děti zaujme, těžko říct, ale muzikálové nadšence určitě. Výprava skvostná, CGI animace už dle zvyku, příběh srozumitelný s patřičným humorem a k tomu ty muzikálové zpěvy. Co chtít víc, než si snímek náležitě užít.


Dodatečné informace

Původní název:
Beauty and the Beast (více)
  • USA Kráska a zvíře
  • USA Beauty and the Beast
Premiéra v ČR:
16. 3. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
160 mil. USD
Tržby:
1 266,12 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kráska a zvíře je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch