Když Langmajer, Čermák a Vilhelmová vyrazí na vodu... Jaké bylo natáčení populární komedie?

Když Langmajer, Čermák a Vilhelmová vyrazí na vodu... Jaké bylo natáčení populární komedie?
Špunti na vodě | Bioscop
Liší se nějak natáčení rodinné komedie například od natáčení dramatu? Je na place uvolněnější atmosféra?
Jiří Langmajer:Já jsem žádné velké drama nikdy nenatáčel, ale když to srovnám například s natáčením filmu Na vlastní nebezpečí, tak tady to byl určitě větší klídek. Při podobném natáčení je hlavně důležité, jaký se sejde štáb. A díky tomu je to natáčení fajn. Atmosféra byla uvolněnější hlavně díky panu režisérovi.
Jezdíte na vodu i mimo natáčení?
Langmajer:Já se ve svém volném čase jezdím potápět. To je moje forma spojení s vodou.
Jiří Langmajer, Hynek Čermák
Jiří Langmajer a Hynek Čermák. | Bioscop
Jaká je vaše oblíbená rodinná komedie?
Langmajer:Moje oblíbená komedie je třeba Fotr je lotr. Ale podle jedné skvělé komedie jsme jednou dělali i divadlo – Když Harry potkal Sally. To je strašně starý film, fantastická komedie, ale to už asi nikomu nic neřekne.
Hynek Čermák:Já vlastně nemám žádnou oblíbenou rodinnou komedii…napadá mě třeba Grinch, ten mě baví!
Jak jste zvládali takový houf dětí a dorostenců na place?
Langmajer:Mám být upřímný? Já mám už děti dospělé, takže mě to už trochu zmáhalo. Ten věčný křik, vrčení, pískání, kvičení, plácání – prostě mě to zmáhalo psychicky, nicméně děti mám rád. Ale tady jich bylo trochu víc, než bych normálně dokázal snést.
Čermák:Ano, chvílemi už to bylo dost náročné, bylo tam spousta hluku a křiku… Ale dalo se tomu vyhnout uzavřením se do sebe.

Upoutávka:

Špunti na vodě
Jak jste si užila natáčení filmu Špunti na vodě vy?
Tatiana Vilhelmová:Bylo to skvělé! Výborná parta, zábava, krásná místa jsem viděla… Byla to moje první spolupráce s panem Chlumským a byla jsem překvapená, jak umí být zábavný a jakou umí nastolit přátelskou atmosféru.
Kolik kostýmů se namočilo?
Producent Ludvík Mareček: Skoro všechny. Největším kostýmním oříškem bylo schovat neopreny pod trička s krátkým rukávem a kraťasy. Během natáčení totiž byla docela zima - obzvláště v červnu. A neopren se stal věrným druhem našich hereckých protagonistů. Mnoho záběrů proto končilo zoufalým výkřikem pana režiséra: "Stop, zase je vidět neopren!"
Pavel Liška (I)
| Bioscop
Kolikrát se sjížděl jez a kolikrát se na něm herci převrhli?
Mareček:Jez se sjížděl minimálně 20x. Posádka Jirky Langmajera se vykoupala minimálně 5x. Z posádky Hynka Čermáka se připojil jen Filip Antonio, který po projetí šlajsny bez varování skočil do vody. Největší dobrodružstvím bylo skákání jezu v podání Pavla Lišky. Vsadil jsem se s režisérem o 100,- Kč, že to Lišák neudělá, a samozřejmě prohrál. Pavel jez skočil 3x! A to i přes jasný zákaz koordinátora kaskadérů.
Jaké scény byly nejnáročnější?
Mareček:Scény na divoké vodě - ztroskotání. Každou loď drželi 3 kaskadéři, byla zima, zkrátka klasická pohoda. Podobně příjemné bylo noční natáčení s dětmi. V jednu hodinu ráno nejmladší Karolínka usnula a už se nedala probudit.
Hynek Čermák
Špunti na vodě | Bioscop