Špunti na vodě

62%
Špunti na vodě

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
5.5
Až překvapivě stravitelná jednohubka v žánru rodinného filmu. Přiznám se, že jsem už podle názvu očekával další hloupost typu Jak se krotí krokodýli, ale naštěstí jsem se celkem spletl. Zatímco v Jak se krotí krokodýli působilo vše trapně a nuceně,tak zde celkem funguje. Je to také způsobené dobrým castingem dětských herců a jejich filmových rodičů. Liška je klasicky super a Langoš mi v poslední době přestává vyloženě vadit. Nejvíce mne zde přesto bavil Hynek Čermák, který se pro mne v posledních letech stává zárukou kvality. Nerad bych opomenul i ženský faktor, protože zde zafungoval na jedničku a byl výborným doplněním hlavní dějově linky. Špunti na vodě se přesto nevyhnuli určitým nešvarům a místy jsou ty rodičovské trable až příliš přehnané. Avšak těch 80 minut uteče jako voda a snímek tak nijak výrazně neztrácí tempo. Jsem překvapený a spokojený.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
4.5
Tak jestli to ma byt pokus o novy S tebou me bavi svet a okopirovani jejiho ustredniho tematu, tedy Expedice Apaloocha (tatove s detmi), tak nevysel. Je tam spousta dobrych napadu, ale celek je tak nejak v kreci ... Sedi mi Cermak a Liska a pak samozrejme Polivkova, jinak neutral.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
4.5
Co k tomu říct. Umíme natočit daleko větší blbosti. Tato rodiná komedie lze posat jednoduše. Poduste Rafťáky, přidejte špetku koření jménem Stebou mě baví svět a za stálého míchání tohoto slabého odvaru obou surovin, vylejte do záchodu. Pár humorných situací ale ve filmu je, už proto nedám třeba 35% ,ale 10% navíc.


Dodatečné informace

Původní název:
Špunti na vodě (více)
  • Česká republika Špunti na vodě
Premiéra v ČR:
13. 4. 2017
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch