US tržby: Desková hra a nekompromisní John Wick největšími taháky víkendu

US tržby: Desková hra a nekompromisní John Wick největšími taháky víkendu
Sice to máme pár dní do Halloweenu, diváci už ale byli nažhavení o víkendu, díky čemuž si horor Ouija o populární deskové hře na vyvolávání duchů přišel na kulatých 20 milionů. Recenze sice nenechaly na filmu nit suchou, ale to návštěvníky kina vůbec netrápilo. Chtěli horor a nenechali se zastavit. Příští víkend už možná tak vděčný k Ouije nebude, podobné filmy ale zpravidla moc nestojí, takže je více než pravděpodobné, že už má studio vyděláno.
Mnohem zajímavější je to, jak dopadl o svém premiérovém víkendu John Wick. Debutových 14 milionů na druhém místě se může jevit jako zklamání, opak je ovšem pravdou. Wick byl od začátku podceňovaný a předběžné odhady mluvily o 8 milionech za víkend. Když se začaly vršit pozitivní recenze (které film řadí mezi nejlépe hodnocené filmy roku 2014!), odhady se zvedly na 12 milionů. Konečných 14 je proto jednoznačným vítězstvím a zcela zaslouženým. Podobný nářez by si ale určitě zasloužil ještě více, takže doufejme, že se v následujících týdnech bude John Wick propadat jen volně.
us-trzby-deskova-hra-a-nekompromisni-john-wick-nejvetsimi-tahaky-vikendu-1
St. Vincent
Navzdory očekávání tak John Wick o víkendu přeskočil válečná Železná srdce (třetí místo) i všemi obdivovanou Zmizelou Davida Finchera (bramborová pozice). Pátá animovaná Kniha života si stále jede "to svoje" - příliš nevydělává, ale vzhledem k tomu, že moc nestála, tak jí to bude stačit. Poslední nováček v TOP10 se umístil na šestce - je jím hořká komedie St. Vincent, v níž Bill Murray terorizuje své okolí a oblíbí si malého souseda. Snímek už se pár týdnů hraje, teprve až o víkendu se ale dočkal širšího nasazení, což vedlo k 8 milionům. Murray si drží svou základnu věrných fanoušků, která z něj sice nedělá hitmakera, vždy ho ale podpoří.
Desítku dále doplnily rodinný hit Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, nepříliš vydělávající romance Co s láskou, Soudce Roberta Downeyho Jr., jenž na sebe začíná pomalu vydělávat a překvapivý hit Drákula: Neznámá legenda, který již celosvětově nastřádal 166 milionů.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.