US tržby: Captain America vs. animovaní ptáci, sportovní Kevin Costner a vraždící zrcadlo!

US tržby: Captain America vs. animovaní ptáci, sportovní Kevin Costner a vraždící zrcadlo!
Captain America: Návrat prvního Avengera | Marvel Studios
Captain America: Návrat prvního Avengera se nakonec nedal a znovu si ukořistil první místo. Tentokrát to bylo za 41 milionů, přičemž celosvětové tržby již hlásí téměř půl miliardy. To je přímo fenomenální úspěch. Není to tak dávno, co byl Captain America v sestavě Avengers spíše do počtu. Nyní je po Iron Manovi největším tahounem. Trojka bude mít zatraceně silnou startovní pozici a je otázkou, jak na tenhle úspěch zareagují Warneři. Jejich Batman vs. Superman by měl startovat ve stejný víkend jako Captain America 3. A přestože si Muž z oceli vedl v kinech slušně, těžko říct, jestli bude DC combo pro diváky stejně atraktivní, jako supeř s hvězdami a pruhy.
Chris Evans
Captain America: Návrat prvního Avengera
Druhá skončila animovaná novinka Rio 2s 39 miliony. Za úplně stejnou částku otevřela před třemi lety jednička, tudíž start druhého Ria můžeme prohlásit za úspěšný. Celosvětově má navíc snímek již 161 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že stál stovku, nepřekvapí již oznámená trojka.
Rio 2
Série Rio sice nemá nejlepší recenze, diváci jí přesto nechybí.
Třetí skončila hororová novinka Oculus, v níž vraždí tajemné zrcadlo. Zní to jako hrozná ptákovina, ale podle ohlasů jde o překvapivě chutnou žánrovku, která si svých úvodních 12 milionů zaslouží. Stála jenom 5, takže studio nepochybně v následujících dnech ohlásí pokračování. Posledním nováčkem je komedie Draft Day s Kevinem Costnerem na čtvrtém místě. Snímek režíroval Ivan Reitman (série Krotitelé duchů) a je zaměřený na americký fotbal. Fanouškům zmíněného sportu se zavděčí, jinak jde ale o nevzrušivý lehký nadprůměr, čemuž odpovídá i necelých 10 milionů za první víkend.
Jennifer Garner, Kevin Costner
Velký Draft
TOP10 dále okupují hity Divergence (ten si nicméně stále marně hledá diváky ve zbytku světa), Noe, God's Not Dead, Grandhotel Budapešť a Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana. Těm všem mohou závidět devátí Mupeti, kteří navzdory výborným recenzím příliš diváky nezaujali.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.