Velký úklid: Shrnutí KINOBOX anket za rok 2013

Velký úklid: Shrnutí KINOBOX anket za rok 2013

KOMIKSOVÉ ŽNĚ

velky-uklid-shrnuti-kinobox-anket-za-rok-2013
Hodně pozornosti budí v posledních letech komiksové filmy a my jsme se ve článku zaměřili na 6 komiksových postav Marvelu, které si zaslouží vlastní film. Kdo Vám z nich vyšel jako jednoznačný vítěz? Hawkeye! V anketě "Kdo by měl hrát Batmana", jste ve velkém favorizovali Michaela Fassbendera. Vybraného Bena Afflecka jste nicméně měli hned na druhém místě. V rámci komiksových sérií na velkém plátně jste o prsa nechali vyhrát skupinku Avengers před sólistou Batmanem. Překvapivě jen o pár bodů dále skončili Muži v černém. Jako Ant-Man přicházeli v úvahu Paul Rudd a Joseph Gordon-Levitt, přičemž jste drtivě volili Gordon-Levitta. Ten však nakonec zdrhnul k Sandmanovi a tak studiu zůstal Rudd. Snad to dopadne dobře.
Že byste převážně stáli o návrat Jean Grey a Cyclopse do X-Men série, s tím se dalo počítat. Mnohem zajímavější je, že byste více chtěli Lexe Luthora v podání Terryho O'Quinna, než Joaquina Phoenixe. Očividně na náš server chodí fanoušci Johna Locka ze Ztracených a ne Commoda z Gladiátora.

"ČESKÝ FILM JE V ..."

velky-uklid-shrnuti-kinobox-anket-za-rok-2013-1
Není žádným tajemstvím, že český film nemá v posledních letech na růžích ustláno. Diváci na filmy nechodí a i ta kvalita není "úplně fajnová", aby se tak řeklo. Ale nezatracujeme! A pravidelně jsme zkoušeli i Váš zájem. Nebudeme lhát - pro český film to minimálně dle čtenářů Kinoboxu růžově nevypadá.
Prostá otázka "Jak vnímáte současný český film za posledních 10 let?" přinesla pro české filmaře depresivní výsledek. Vaše nejčastější odpověď byla, že Vás český film přestává až na výjimky zajímat. Ti "hodnější" dali variantu, že úroveň českých filmů klesá. Když jsme se ptali, na který z možných zajímavých českých počinů se v následujících měsících vydáte do kina, ve velkém jste dali, že ani na jeden z uvedených. Přesto jsme to nevzdali a zeptali se, jak si vybíráte české filmy v kinech. A i tady byla odpověď většiny nelichotivá: "Na české filmy do kina nechodím".
Přesto naděje svítá. Na otázku, zda byste podpořili vznik českého filmu pomocí crowdfundingu (hromadné finacování), totiž zněla odpověď ano.

VDĚČNÉ NÁVRATY

velky-uklid-shrnuti-kinobox-anket-za-rok-2013-2
To pokračování zahraničních hitů, tam jste byli v hlasech podstatně pozitivnější. Novému Terminátorovi s Arnoldem jste řekli ano, nevadila vám ani představa dalšího Pacific Rimu. Fandili jste novému Jurskému parku, návratu hláškujícího Axela Foleyho v Policajtovi v Beverly Hills, třetím dílům Mizerů a Souboje Titánů a i Doby ledové 5 se většina zastala. Vyložené nadšení zavládlo u ohlášeného návratu skupiny Monty Python
Nebránili jste se ani G.I. Joe. Na vážkách jste naopak byli ohledně možnosti, že si Kojaka ve filmové verzi zahraje rychlý a zběsilý Vin Diesel. Vyložené znechucení zavládlo u představy Bláznivé střely. Inu, některé značky je lepší neoživovat.
A co české sequely? Vejška vás zajímá, pokračování Bony a klid také. Naopak Dědictví II s Bolkem Polívkou většina šanci v kinech nedala.

SERIÁLOVÁ NADÍLKA

velky-uklid-shrnuti-kinobox-anket-za-rok-2013-3
Přirozeně jsme v našich anketách nemohli opomenout TV seriály, které v posledních letech hodně v kvalitě posílily. V rámci ukončených populárních show jste byli nejvíce spokojeni s finále Dr. Housem. Z nových seriálů Vás nejvíce lákali agenti S.H.I.E.L.D.u, v Simpsonech jste na smrtelnou postel poslali chudáka dědu Simpsona a zalíbila se vám představa, že by se filmová série Sin City mohla rozrůst o televizního bratříčka. No a další seriál o Terminátorech by Vás zajímal jen tehdy, kdyby tam hrál samotný Arnold.
Co naopak vůbec nenadchlo je návrat Ducha a nezlákala Vás ani představa seriálové verze Od soumraku do úsvitu.