Joseph Gordon-Levitt přebírá adaptaci Sandmana - herecky i režijně!

Joseph Gordon-Levitt přebírá adaptaci Sandmana - herecky i režijně!
Na svém Twitteru herec potvrdil informaci, která kolovala filmovými kruhy asi měsíc, a to, že se připojí k projektu Sandman. Jedná se o adaptaci stejnojmenné komiksové série, kterou v rámci DC Comics oživil Neil Gaiman.
Joseph Gordon-Levitt
Sandman (nebo také Sen či Morfeus) je netradičním hlavním hrdinou komiksové série. Jeho postava většinu příběhů spíše jen spojuje, než že by je přímo vedla a navíc je relativně pasivní. Sandman obvykle vykonává jen svou práci (na což dost často doplácí) a patří do rodiny Věčných (Endless), kteří se na světě objevili na počátku věků a budou tu až do jejich konce. Většinou zobrazují něco nadpřirozeného, ale zároveň běžného pro lidské žití. Věčnými jsou Sen, Osud, Smrt, Zkáza, Touha, Zoufalství a Delirium.
joseph-gordon-levitt-prebira-adaptaci-sandmana-hereck-i-rezijne
Zajímavostí je, že původní komiksová série se objevila v 70. letech a když chtěl Gaiman komiks oživit, dostal od DC souhlas pod podmínkou, že vytvoří novou postavu se stejným jménem. Vznikl tak mladý, bledý, nahý, velmi hubený muž s dlouhými čenými vlasy a zvláštníma očima. Jeho vizáž se nicméně kompletně mění/upravuje podle toho, kdo se na něj dívá - kočka ho vidí jako kočku, Afričan s tmavou barvou kůže atd.. Sandmanova říše je obrovská a jejími obyvateli je řada postav převzatých z jiných komiksů.
Joseph by se měl ujmout role hlavního hrdiny, přičemž studio Warner Bros. dokonce zvažuje možnost, že by Sandmana zároveň režíroval. Joseph se zapojí i produkčně. Autorem scénáře je v komiksech zkušený David Goyer.