US tržby: Diváci svůj zájem rozdělili mezi hon na bin Ládina a unylou parodii

US tržby: Diváci svůj zájem rozdělili mezi hon na bin Ládina a unylou parodii
Drama Zero Dark Thirty (2012) se konečně dočkalo nasazení do široké distribuce a ejhle, je z toho pěkných 24 milionů za poslední víkend. Dá se čekat, že minimálně do Oscarů bude z filmu trvalka, díky čemuž si Kathryn Bigelow konečně po letech zapíše na konto skutečný hit. Válečné Smrt čeká všude (2008) sice získalo všemožné ceny (včetně plešouna pro nejlepší film roku), v rámci tržeb si ale snímek z amerických kin odnesl skromných 17 milionů. Naháněčka Bin Ládina bude útočit na podstatně vyšší mety.
Nick Swardson, Marlon Wayans
A Haunted House
Druhé místo bolí. Umístila se na něm novinka, jejíž recenze jsou přímo odstrašující, divácké reakce nejsou o nic lepší a dokonce i trailer byl vrchol trapnosti. Jenže diváci hladoví po parodiích a tak vzali zavděk i A Haunted House (2013) Marlona Wayanse. Úvodních 18 milionů není žádné terno. Pointa je v tom, že tvůrci tuhle blbost pořídili za směšných 2.5 milionů, takže náklady jsou 7x zpátky a mohou začít práce na dvojce. Bůh nám pomáhej.
Posledním nováčkem v TOP 10 je Gangster Squad – Lovci mafie (2012) na třetím místě se 17 miliony. Taková cifra je jednoznačným zklamáním, po incidentu na premiéře Temného rytíře, díky němuž se musela část filmu přetáčet (původně se v něm mafiáni prostříleli skrz kinoplátno), se ale tak trochu čekala. Co je opravdové zklamání, to jsou vlažné ohlasy. Snímek údajně příliš sází na vizuální hrátky a akci, přičemž atmosféra skutečných gangsterek se na plátno vtírne jen v pár scénách. Ohromná škoda. Obsazením tu bylo zaděláno na klasiku a výsledek zmizí v propadlišti dějin.
Ryan Gosling, Emma Stone
Gangster Squad – Lovci mafie
Na čtvrté, páté, šesté a sedmé pozici stálice minulých týdnů: Nespoutaný Django (2012), Bídníci (2012), Hobit: Neočekávaná cesta (2012) a Lincoln (2012). Na osmičce nepříliš dobře hodnocená, nicméně solidně vydělávající komedie s Billym Crystalem v hlavní roli Parental Guidance (2012). Až na devátou pozici se z minulého prvního místa propadl Texaský masakr 3D (2013), čímž se znovu potvrdilo, že sebelepší start u opravdu blbého filmu vůbec nic neznamená. Příští víkend podobný osud hrozí A Haunted House.
Desítku uzavírá kritiky i diváky milovaná dramedy Terapie láskou (2012).
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.