40. týden-kinopremiéry: Blunt je dívka ve vlaku, Kohák instalatér a Spacey kocour!

40. týden-kinopremiéry: Blunt je dívka ve vlaku, Kohák instalatér a Spacey kocour!
Paula Hawkins nejdřív pracovala jako novinářka. Poté to zkusila jako spisovatelka na volné noze, vydala brožuru finančních rad pro ženy, psala romantiku pod pseudonymem. Když jí bylo nejhůř, prorazila s thrillerem plným domácího násilí, zneužívání, alkoholu a drog, z něhož se stal bestseller.
Emily Blunt
Filmová adaptace Dívky ve vlaku míří do českých kin. Hrdinku Rachel hraje Emily Blunt (Sicario, Na hraně zítřka), mysteriózní thriller režíruje Tate Taylor (Get On Up, Černobílý svět). O čem snímek pojednává? O ženě, která sleduje cestou z vlaku byt exmanžela, jednoho dalšího páru a začne vlivem alkoholu a žárlivosti fantazírovat o jejich životech. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, se Rachel stane svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si o nich dosud myslela...
Dle dostupných recenzí snímku nechybí plíživě-tísnivá atmosféra a kvalitní herecké výkony. Příliš se ale prý nepovedla zápletka a rozuzlení. Druhá Zmizelá (2014) se tedy nekoná? Tuzemští recenzenti prozatím dávají 61 procent. RottenTomatoes hodnotí jen lehce nadprůměrně.
Rodinné štěstí
S hlavní cenou z karlovarského filmového festivalu vstupuje do českých kin maďarské komorní drama Rodinné štěstí. Režisér Szabolcs Hajdu do filmu obsadil členy své rodiny, kamery svěřil svým studentům a podařilo se mu vytěžit z minima maximum. Předlohou byla divadelní hra, v níž u sebe jeden manželský pár na pár dnů ubytuje další členy rodiny. A ponorka na sebe nenechá dlouho čekat. Všechny recenze si přečtete zde, prozatím 77 procent.
Kubo a kouzelný meč
Kubo a kouzelný meč (2016)
Do kin můžete vyrazit též na čtvrtý loutkový film studia LAIKA. Kubo a kouzelný meč pojednává o japonském chlapci, který za pomoci strunného nástroje vypráví příběhy, stará se o matku a vzpomíná na statečného samurajského otce. Když se po setmění zapomene ve městě, ovládnou jej temné síly a spolu s opicí, broukem a origami samurajem se vydá na cestu, na jejímž konci je samurajská výbava po otci. Loutkový film vypadá krásně orientálně, doprovází jej emotivní hudba, řada akčních a temných scén. Poněkud však pokulhává scénář a charaktery titulních postav.

Trailer:

Vyznavači stop-motion ruční animace mají tenhle film jako povinnost. Znalci Japonska by měli snímek brát s rezervou. Děti od 8 let, kterým ve filmech nevadí nějaký ten bubák, si to také užijí. Kubo se promítá ve 3D s českým dabingem. Recenze si přečtete zde. Hodnocení na serveru RottenTomatoes je nicméně poněkud přehnané.
Já, kocour
Když už jsme u rodinných podívaných... Vyrazit můžete na film, v němž má Kevin Spacey hned devět životů. Ano, je to tak, v novince Já, kocour se z oblíbeného herce stane domácí mazlíček vlastní dcery. Režíruje Barry Sonnenfeld, autor série o Mužích v černém. Recenzenti snímku dávají 65 procent. Jestli mají vaše dítka ráda chlupaté mazlíčky, mohla by je tahle komedie bavit.
Petr Čtvrtníček, Jakub Kohák
Instalatér z Tuchlovic | če
Na závěr jeden příspěvek samorosta Tomáše Vorla. K natočení Instalatéra z Tuchlovic ho inspiroval opravdový opravář, který se vymyká zavedeným trendům 21. století. Vorel povolal Jakuba Koháka a tým věrných a natočil vesnickou smutnou komedii o muži, co pomáhá druhým, ale sám sobě nepomůže. Abyste si o filmu udělali obrázek, můžete si pustit solidní nálož ukázek a propagačních videí. Prostě Vorel rulez. Recenzenti prozatím dávají 58 procent.

Trailer:

Instalatér z Tuchlovic
Seznam všech říjnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.