Profilový obrázek

Nosmall

Jiří Počta
73

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Doktor Spánek od Stephena Kinga
    Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019)
    9.5
    Na tento film jsem se nijak extra netěšil, nic extra od něho nečekal, snad jen po shlédnutí prvního teaseru jsem odhadoval že může jít o dobrý film. Filmek si nehraje na klasické lekačky, bubáky, nechutné krvavé scény pro efekt atd. skutečně tu cítíme příběh který je opravdu silný až do konce. Absolutně nejlepší je Rebecca Ferguson kvůli ní bych šel na film do kina ještě jednou :-) Charakter zlej, zkaženej, mocnej, naprostá svině, kterou nechcete potkat, zkřížit jí cestu. Přitom svým způsobem charakterově velmi zajímavá i svým způsobem sympatická a ďábelsky krásná a projevující něco jako lásku nebo sympatie ? Co byla na plátně, nespustil jsem z ní oči a nesledoval nic jiného kolem včetně titulků. Pozor SPOILER: Cliffa Curtise mám jako herce moc rád škoda že skončil jak skončil ve filmu by zasloužil určitě o pár minut více.
    Vyvolený
    Vyvolený (2000)
    10
    Po předvídatelném konci Šestého smyslu jsem u tohoto celkem poklidně plynoucího filmu žádný finální zvrat ani nečekal. B.W. opět ukázal, že hrát umí, byť nijak opravdu zázračně, tak v této umírněné roli mi přišel ještě lepší než jako psycholog v Šestém smyslu. A jakožto příznivci komiksů se mi velice líbilo postupné uvědomování si dříve normálního člověka, že by mohl být něčím víc, a to bez použití nějakých barevných kostýmů.
    Skleněný
    Skleněný (2019)
    9
    Paradoxně se mi Skleněný docela líbil, ač mi přišel o dost dějovější než Rozpolcený, který je spíše jen psychologickým thrillerem s lehkým nádechem hororu kvůli několikarozpolcené osobnosti. Skleněný je dle mého úhlu více hororový. Velmi dobrý film. Dobrá pointa a dobré sdělení.
    Repo Men
    Repo Men (2010)
    8.5
    Příjemné scifi, sic né přímo z revolučním námětem, ale zajímavým provedením, navíc příjemné překvapí na konci.
    21 Jump Street
    21 Jump Street (2012)
    10
    Jasně komedie ze střední ale trochu jinak, tak nějak v druhý půlce se to zlomí k výrazně lepšímu a je to nabušená jízda s výborným humorem, hláškama, nápadama a hlavně už se to v tempu nezastaví. Takže užít si nostalgicky v klidu první polovinu a pak si užít parádní "action-komedy" nářez!!! Moc dobré!

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci