Profilový obrázek

trckova

Stanislava Trčková
63

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Příchozí
    Příchozí (2016)
    7.5
    Kdo jde na sci-fi a čeká akci, bude možná zklamán, ale tento film je blíže žánru "mysteriózní". Vyžaduje divákovo soustředění, popisuje spíš práci vědců, expertů při snaze o dorozumění se s jinými bytostmi. Snaha pochopit, o co tu jde, mě udržela v pozornosti i v neakčních pasážích. Konečné "rozuzlení" vytušíte, ale nutí člověka přemýšlet, diskutovat, možná i vidět film ještě jednou pro lepší pochopení, uniklé detaily. Rozhodně stojí za vidění
    Bezva ženská na krku
    Bezva ženská na krku (2016)
    6
    Na film jsem šla nejspíš kvůli panu Vetchému, kterého mám ráda. Bohužel, postava, do které ho obsadili, nebyla pro mne až tak uvěřitelná. Také manžel hlavní hrdinky se mi zdál spíš karikaturou, asi to tak bylo i myšleno, nevím. Pár vtipných situací celý film nezachrání, děj byl předvídatelný, reakce postav často přehnané, jako odpočinková nenáročná komedie - proč ne. Manžel nešel, jak ho znám, odešel by v půlce, my s kamarádkou jsme to vzaly jako lepší alternativu proti programu v televizi. Neurazí, nenadchne.
    Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    7.5
    Viděla jsem jedničku, takže jsem šla na film s očekáváním. Většina "dvojek" zklame, ale to se netýká Anděla páně, tedy podle mého názoru, manžel měl výhrady. Možná jiný "mužský" pohled. Herecké obsazení klasika, trochu mi nesedí Vica Kerekes, nemusím ji, možná bych volila i jinou představitelku její dcery. Jinak vtip, odkazy na schopnosti svatých super, logika někde pokulhává (jak tu někdo psal, kouzlo funguje a někdy ne), ale je to milá a vtipná pohádka. České filmy poslední dobou moc nevyhledávám, ale tohle mě v době Vánoc potěšilo.
    Matky na tahu
    Matky na tahu (2016)
    8
    Komedie spíše pro ženy, manžel se přiznal, že občas netušil, co hrdinky řeší. Přesto se i on pobavil a nelitoval, že do kina šel. Snímek ukazuje dnešní trend mateřství (více v Americe, jistě i jinde po světě) - snaha o dokonalost, nesmyslné aktivity pro děti už od nejútlejšího věku, boj o první místo kdykoli a kdekoli. Hrdinka se vzepře a vystoupí z kolotoče. A náhle zjistí, že všechny ty dokonalé matky kolem ní jsou na tom vlastně stejně.
    Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    7
    Nevěděla jsem, na co to vlastně jdu, takže nejdřív jsem si říkala - co to je??? Vážně se to brát nedalo, takže po chvíli - aha, parodie. Trochu takový koktejl, všehochuť, ale film má spád, děj a zápletka před hranicí toho, kdy se člověk začne ztrácet. Vtip, napětí, sympatický kluk - zpočátku outsider, jasně, že budoucí James Bond. Odpočinkový film, není to ani úplná ztráta času.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci