whenry

Václav Jindřich
150

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Holka na zabití
    Holka na zabití (1975)
    7
    Nemůžu si pomoct, na tenhle film mám prostě slabost. Zajímavá atmosféra, napětí střídá vtipná narážka, odlehčení. Atraktivní horské prostředí, slušná hudba, výborné herecké výkony Ilji Prachaře, Karla Augusty, Josefa Abrháma. A hlavně nostalgie...
    Podoba čistě náhodná
    Podoba čistě náhodná (1984)
    7
    Film sám o sobě a navíc v originálním německém znění není ničím, co by bylo nutné vidět opakovaně. Na téma dvojníků a výměny rolí toho přece bylo natočeno tolik... Jenže když tomuhle snímku dáte původní předrevoluční český dabing, kde v hlavní dvojroli exceluje Miroslav Moravec, pak se z tuctového filmu rázem stává nadprůměrná oddychovka!
    Happy end
    Happy end (1967)
    6
    Velice zvláštní film. Odvíjí se pozpátku, komentář Vladimíra Menšíka na to ovšem nebere ohled a vypráví příběh tak, jako by se právě vyvíjel. Přináší to celou řadu komických, ale i bizarních okamžiků. Nikdy by člověka nenapadlo, jak vtipné dokáží být dialogy ve chvíli, kdy odpovědi známe dřív než otázky. Slušný experiment, svým způsobem pozoruhodné dílko.
    Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8.5
    Výtečný film. V moderním hávu a přesto se svěžím závanem starých dobrých bondovek ze 70. a 80. let. Roger Moore jako by konečně našel následovníka v Colinu Firthovi. Šarm a noblesu od bývalého agenta 007 převzal a ztvárnil dokonale. A když to všechno je ještě zarámováno do svižného a originálního příběhu, se skvělým hereckým obsazením, pak člověk odchází z kina s dobrým pocitem a vědomím, že to nebyl promarněný čas.
    Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    4
    Nevím, jestli vkus českého diváka je vlivem hrůz natočených v uplynulých měsících a letech tak pokřivený, nebo jestli se na drtivé většině zdejší populace podepsala léta s televizí Nova a jejími nesmrtelnými estrádami, ale pokud bezmála s nadšením je přijímána i tato podprůmerná komedie, pak už je to alarmující. Vkus diváků je nevyzpytatelný, podle toho mého vkusu to prostě není. Jedinou sympatickou postavou byla Nina Divíšková v roli fanynky Dukly.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci