Na kolejích čeká vrah

72%
Na kolejích čeká vrah
Velká vlaková loupež a výbuch na 201. kilometru. Major Kalaš vyšetřuje loupež nové série československých bankovek, které byly ukradeny z poštovního vozu rychlíku. Český kriminální film natočený na motivy detektivního románu Eduarda Fikera Série C-L. V rychlíku odjíždějícím z Prahy je přepravována velká zásilka bankovek. Velitelem ozbrojeného doprovodu je poručík Lenk, a ten jako jediný přežije explozi poštovního vagónu, která má zamaskovat loupež bankovek. Případu se ujímá major Kalaš se svým mladým asistentem Karlíčkem. Několik kilometrů před místem katastrofy kriminalisté objeví mrtvolu mladé dívky Anny Halamové, která se stala náhodným svědkem loupeže, a proto musela zemřít. Kriminalisté pomalu postupují vpřed a objasňují události na trati. Přestože se prvotní podezření proti raněnému Lenkovi ukazuje mylné, cesta k pravým pachatelům a muži, který stál v pozadí celé loupeže, je ještě dlouhá. (CS Film)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Major Kalaš a Jiří Sovák.. i když to byl vynikající herec, tak Rudolf Hrušínský byl prostě pravý Kalaš, tajemný trošku zničený profesí. Na kolejích čeká vrah je ale i tak výborná detektivka a Jiří Sovák zahrál dobře. Tato série za mě patří ke klenotům kriminálek minulého režimu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Sovák je jiný major Kalaš než Hrušínský, také kamera není tak sugestivní jako třeba v Schulhoffově krimifilmu "Vrah skrývá tvář", ale jinak dobře odvedená práce, výborně napsané a skvěle zahrané.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Zajimavá česká detektivka.Dobrá zápletka.


Dodatečné informace

Původní název:
Na kolejích čeká vrah (více)
  • Československo Na kolejích čeká vrah
  • Československo The Murderer Waits on the Rails
Premiéra v ČR:
14. 8. 1970
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Na kolejích čeká vrah je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Na kolejích čeká vrah


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch